Voetbal 2de afdeling VV A KSV Oudenaarde

KSV Oudenaarde van Stefan Leleu blijft nu ook na punt bij de leider gefrustreerd achter: “Twee weken na elkaar spelen we twee punten kwijt door de spelleiding”

Aanvoerder Lorenzo Heirwegh (archief) voorkwam dat Oudenaarde met lege handen achterbleef.© Geert De Rycke

KSV Oudenaarde bleef zondag met een 3-3-gelijkspel op het veld van leider Sparta Petegem voor de vierde keer op rij ongeslagen, maar dat zorgde achteraf niet voor een voldaan gevoel. Voor de pauze morste KSVO met de kansen, waarna het in de tweede helft een dubbele voorsprong helemaal uit handen gaf. Al een geluk dat Lorenzo Heirwegh een kwartier voor tijd de verdiende gelijkmaker op het bord kon zetten.

Freddy De Geest

Aan Den Dries was het voor de neutrale voetballiefhebber smullen van een attractieve partij voetbal met talrijke kansen en doelpunten. KSVO begon zeer enthousiast aan de derby, toen Matt Demets al na twee minuten opdook voor uitblinker Tom Vandenbossche, die met de voetveeg uitpakte. Daarna kon de Petegemse doelman ook tot tweemaal toe een poging van Vladimir Van De Wiel pareren. “Tom (Vandenbossche, red.) keepte uitstekend, maar toch hadden we met die kansen meer moeten doen”, zei Oudenaarde-trainer Stefan Leleu. “Ik stel me ook vragen bij het afgekeurde doelpunt van Jerome Mézine, dat zeer discutabel was. De 0-0 halfweg was zeer gevleid voor de leider. Na rust beloonden we ons wel voor de attractieve eerste helft met twee goals. Het eerste kwam er na een geniale ingeving van Guillaume Cnudde naar Mézine. Iets later kon Jarno Jourquin de bal na hoekschop tegen de touwen knikken. Een uur lang hebben we uitstekend gespeeld. Maar dat je met Sparta nooit klaar bent, bleek in die zes dolle minuten”, sprak Leleu, die plots met een 3-2-achterstand werd geconfronteerd.

Zespuntenmatch

Oudenaarde was niet aangeslagen en forceerde in het slotkwartier nog de gelijkmaker via Lorenzo Heirwegh na een uitbraak over links. In de slotminuten werd de ingevallen Victor Van Meenen nog afgevlagd voor buitenspel en dat zorgde voor frustratie op de Oudenaardse bank. “Twee weken na elkaar spelen we twee punten kwijt na twijfelachtige beslissingen van de spelleiding. Dat is behoorlijk frustrerend. Tel die vier punten erbij en dan sta je in de rustige middenmoot. Nu moeten we na een zes op twaalf naar beneden blijven kijken. Zaterdag spelen we thuis tegen Racing Harelbeke een zespuntenmatch. Met minder dan drie punten mogen we niet tevreden zijn.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten