Voetbal 4de provinciale D

Erps-Kwerps van Kristof Van den Brandt verloor al niet meer sinds begin oktober: “Ondanks dramatische start zitten we nog op schema om beter te doen dan vorig seizoen”

Kristof Van den Brandt: “Het zal natuurlijk ook geen sinecure worden voor een club die maar door twee mensen geleid wordt om een reeks hoger te gaan voetballen.”© VEL

Erps-Kwerps doet het de laatste tijd schitterend in vierde provinciale D. De voormalige eersteprovincialer mag dan wel tot op het laagste niveau zijn gezakt, ook daar strijdt de ploeg met veel inzet. De laatste nederlaag van de club dateert intussen al van 9 oktober.

Bart Devaere

Nadat Françis De Wals ettelijke jaren het beste van zichzelf gaf voor Erps-Kwerps, ontstond er een leemte bij zijn vertrek. De vrienden Kristof Van den Brandt en Shayan Siawashkhah besloten vorig jaar hun schouders onder de club te plaatsen. De taakverdeling was duidelijk: Van den Brandt zou zich over het sportieve behartigen, de organisatie en financiële aspecten waren voor Siawashkhah. Trainer werd Eddy Abbeloos. Maar toen Abbeloos er net voor het seizoen de stekker uittrok, kwam ook de job van coach bij Van den Brandt terecht.

“Dat was uiteraard niet gemakkelijk”, zegt Van den Brandt. “Een week voor de competitie werd ik T1, plots stond ik voor een groep spelers. Onze start was dan ook dramatisch (met zes nederlagen na acht matchen, red.) en legde meteen een hypotheek op onze ambities voor dit seizoen. Vele spelers kwamen erg laat terug uit vakantie en de fysieke paraatheid liet de wensen over. Vandaar dat we een erg wisselvallige start kenden.”

Vers bloed gezocht

Maar sinds half oktober is de trein dus wel aan het rollen. “We verloren sindsdien geen enkele match meer en behaalden een 29 op 33. Om nog mee te spelen voor de titel gaan we wegens die mindere start waarschijnlijk iets tekortschieten, al weet je natuurlijk nooit. Onze ambitie was om beter te doen dan vorig jaar toen we vierde eindigden. Daarvoor zitten we dus wel nog op schema. Het zal natuurlijk ook geen sinecure worden voor een club die maar door twee mensen geleid wordt om een reeks hoger te gaan voetballen. Daarom hopen we op korte termijn nog wat extra medewerkers te strikken om zo Erps-Kwerps weer nieuw leven in te blazen.”

Aangeboden door onze partners