Ruth Becquart zet nieuwe stap als filmscenariste: actrice schrijft mee aan scenario van nieuwe Vlaamse film ‘Julie’

Doorgaans staat ze voor de camera, maar bij de nieuwe Vlaamse film ‘Julie’ vind je Ruth Becquart (46) erachter. De ‘Clan’- en ‘Undercover’-actrice schreef mee aan het scenario en steekt ook haar schouders onder de zoektocht naar jong talent.

De film Julie volgt een 14-jarige tennisspeelster die na een jaar vol blessures opnieuw haar droom van een professionele sportcarrière najaagt. Daarvoor zijn Becquart en haar team op zoek naar jonge tennisspelers tussen 13 en 20 jaar om mee te spelen. De opnames staan gepland voor het najaar.

LEES OOK. Van ‘Undercover’ naar de schrijftafel: actrice Ruth Becquart schrijft eerste filmscenario

Niet Becquart, wel haar co-scenarist Leonardo van Dijl kruipt in de regisseursstoel. Van Dijl maakte twee jaar geleden al een sportfilm, Stephanie, toen over gymnastiek. Hij won toen een Ensor voor beste kortfilm en schopte het tot de officiële competitie van het Filmfestival van Cannes. Voor Becquart is Julie een nieuwe stap als scenarist. In 2020 begon ze al aan het script van Night nurse, een psychologisch drama waarin ze ook de hoofdrol zal spelen, en eerder won ze al een prijs voor haar schrijfwerk in het theater.(dvg)

Aangeboden door onze partners