Nederlands openbaar ministerie belooft 30.000 euro voor gouden tip over schietpartij Zwijndrecht en voortvluchtige ‘Lucky’

Het openbaar ministerie in Nederland looft een beloning van 30.000 euro uit voor de tip die leidt tot de aanhouding van de 49-jarige verdachte van de fatale schietpartij in het Nederlandse Zwijndrecht zaterdag. Daarbij werd een 66-jarige vrouw gedood, haar 38-jarige dochter raakte zwaargewond. Zij ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

gjsBron: BELGA

De voortvluchtige man wordt verdacht van moord en poging tot moord, zo werd bekendgemaakt in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Verdachte Minh Nghia Vuong, bijnaam ‘Lucky’, sloeg na de schietpartij bij het winkelcentrum in Zwijndrecht op de vlucht en wist tot nu toe uit handen van de autoriteiten te blijven. De politie vermoedt dat hij contact zoekt met mensen in zijn netwerk “om zo te voorzien in zaken als onderdak, eten en middelen om uit het zicht van de politie te blijven”.

(lees verder onder de foto)

© Opsporing Verzocht

Er zijn al meer dan honderd tips binnengekomen bij de politie, maar tot een arrestatie hebben die nog niet geleid. Zijn laatste bekende vluchtauto, een grijze Skoda Octavia, werd dinsdagochtend teruggevonden in de Rotterdamse wijk Zevenkamp. Een dag eerder werd een zwarte BMW waarmee hij zich uit de voeten zou hebben gemaakt na het schieten, teruggevonden op de Veldslahof in Zwijndrecht.

Inmiddels is een crowdfundingactie gestart. Met de opbrengst zeggen de initiatiefnemers de begrafenis van de 66-jarige vrouw te willen betalen en de revalidatiekosten van het zwaargewonde slachtoffer.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten