Frankrijk repatrieert 15 vrouwen en 32 kinderen uit Syrië

Crisismanager bij het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken Stéphane Romatet (links) ondertekende een overeenkomst met de overheid van de Syrische regio.© AP

Frankrijk heeft dinsdag onder druk van internationale organisaties en verschillende families 15 vrouwen en 32 kinderen gerepatrieerd uit gevangenenkampen in het noordoosten van Syrië, aldus het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken, die de operatie leidde.

Bron: BELGA

“De minderjarigen zijn overgedragen aan de diensten voor kinderbescherming en zullen worden onderworpen aan medisch en sociaal toezicht”, aldus het ministerie. De volwassenen zijn overgedragen aan de bevoegde justitiële autoriteiten.

Het gaat om de derde Franse repatriëring op grote schaal, na die van 5 juli 2022, toen Frankrijk 16 moeders en 35 minderjarigen terughaalde, en die van 20 oktober, waarbij 15 vrouwen en 40 kinderen konden terugkeren. Dit betekent het einde van de aanpak per geval, zegt Marie Dosé, een van de advocaten die pleitte voor de terugkeer van de vrouwen en kinderen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten