Meer dan duizend bezwaarschriften tegen vergunning voor windturbines in Ieper

Themabeeld© IMAGEGLOBE

Het buurtplatform Frontwind Ieper Brielen heeft duizend bezwaarschriften verzameld tegen de plannen om vier windturbines te plaatsen in het noordwesten van de stad. Volgens de inwoners van de betrokken wijken worden de windmolens te dicht bij woonzones geplaatst.

jvhBron: BELGA

De buurtbewoners vrezen dat de vier windturbines tal van negatieve gevolgen zullen hebben. “Met een piekhoogte van tweehonderd meter torenen de turbines hoog uit boven alles en storen zij in hoge mate het uitzicht van het mooie, historische Ieper. De fiere torens van het belfort en de kathedraal in deze voorname middeleeuwse stad worden hierdoor gedegradeerd”, klinkt het. 

Ook kaart het buurtplatform problemen aan voor inwoners die in de onmiddellijke omgeving van de turbines komen te wonen. “Voor de mensen uit onmiddellijke omgeving komen daar nog de mogelijke gezondheidsrisico’s bij; een windturbine van 200 meter hoog op slechts 250 meter van je woning: wie bedenkt zoiets? Dergelijke turbines horen eerder thuis op industriegebieden, havengebieden of op zee.”

Het buurtplatform zal het pakket bezwaarschriften donderdag, wanneer het openbaar onderzoek eindigt, overhandigen aan de burgemeester en de schepen van ruimtelijke ordening van de stad.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten