23-jarige wegpiraat moet werkstraf uitvoeren: “Hij bracht andere mensen in gevaar”

Meerhout, Mol, Balen, Geel -

De 23-jarige wegpiraat uit Meerhout die eind 2021 in een rode BMW de straten van Mol, Meerhout, Balen en Geel onveilig maakte, is door de rechtbank in Turnhout veroordeeld. Hij moet een werkstraf van tachtig uur uitvoeren.

Op sociale media doken eind december 2021 allerlei filmpjes op van een man in een rode BMW M4 die aan het driften is door de centrumstraten van onder meer Mol, Balen, Geel en Meerhout. Zo is te zien dat hij aan hoge snelheid over het stationsplein in Mol rijdt en ook bij een woonzorgcentrum en een schooltje halsbrekende toeren uithaalt. Nadat de filmpjes werden verspreid, haalde de bestuurder zelf alle video’s van het internet. Hij wijzigde ook zijn YouTube-profiel ‘dyhoevt’ naar ‘No face no case’.

Een anonieme getuige uit Balen reageerde ontzet over de roekeloze automobilist. “Je hoort hem altijd van ver aankomen, maar zelfs als je dan naar straat loopt, ben je nog te laat om hem te filmen”, vertelde de bewoner. “Je kan op een autosnelweg snel rijden, maar wat hij doet is waanzin. Hij scheurt steeds aan een hoge snelheid door onze straat terwijl die zo smal is dat je er een fietser niet voorbij kan steken.”

Na heel wat verontwaardige reacties op het internet op zijn rijgedrag heeft de politie Geel-Laakdal-Meerhout de bestuurder kunnen identificeren als I.V.H., intussen 23 jaar, uit Meerhout.

De twintiger is begin deze week door de correctionele rechtbank in Turnhout veroordeeld voor de kwaadwillige belemmering van het verkeer tussen 31 oktober 2021 en 28 december 2021. “Hij was aan hoge snelheid door de straten van het centrum van Mol aan het racen waarbij hij meerdere malen de controle over zijn voertuig verloor. Andere deelnemers in het verkeer werden hierdoor in gevaar gebracht”, oordeelde de rechter. I.V.H. moet van de rechtbank een werkstraf van tachtig uur uitvoeren. Als hij die straf niet uitvoert, krijgt hij alsnog een gevangenisstraf van zes maanden. (bvdl)  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten