Gemeentebestuur praat met eigenaars van Herlaar: “Diepe en gevaarlijk diepe putten”

Het wegdek is in zeer slechte staat.© Marc Peeters

Herenthout

Het gemeentebestuur van Herenthout werkt aan een oplossing voor de straat Herlaar. Het wegdek is al jaren in zeer slechte staat. “Het probleem is dat de straat privé-eigendom is van twee personen”, weet burgemeester Stijn Raeymaekers (Eenheid). “Zonder hun medewerking kunnen we niet veel doen.

Herlaar is een doodlopende zijstraat van de Itegemsesteenweg. Doorgaand verkeer is er dus niet en er staan maar enkele huizen. “Het unieke aan de dreef is dat ze bestaat uit een aaneenrijging van diepe, minder diepe en gevaarlijk diepe kuilen”, foetert een buurtbewoner. “Overdag kun je de kuilen nog wat ontwijken, maar ’s nachts of als de putten vol water staan is de toestand moeilijker in te schatten en ronduit gevaarlijk. Zeker voor bezoekers of hulpverleners. Regelmatig rijdt er iemand lek.”

Burgemeester Raeymaekers is zich bewust van de toestand. “We delen de bekommernis. Er zijn twee private eigenaars met wie we rond de tafel zitten. Met één van beiden, de eigenaar van de eerste honderden meters, hebben we afspraken en zijn al beperkte herstellingen uitgevoerd. Met de eigenaar van het tweede deel is er nog geen akkoord. We willen gaan voor een goede oplossing, maar dan meteen voor de volledige straat.” (mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten