Voetbal 2de afdeling VV A Racing Gent

KRC Gent-coach Jannes Tant kan puntenverlies tegen KVK Westhoek plaatsen: “Konden voor rust de partij al beslist hebben”

Raf Leemans (op archieffoto) pakte een rode kaart tegen KVK Westhoek en zal de match van dit weekend tegen Erpe-Mere United moeten missen.© Nic Declercq

Gent -

KRC Gent leek tegen KVK Westhoek voor rust op weg naar een logische overwinning, maar uiteindelijk moesten de Ratjes tevreden zijn met een 0-0-gelijkspel. Omdat na de pauze aanvoerder Raf Leemans met twee gele kaarten naar de kant werd gestuurd, mist Racing Gent meteen ook een belangrijke pion voor de thuiswedstrijd tegen Erpe-Mere United. “Ook dan gaan we opnieuw op zoek naar de drie punten. Er is niets aan de hand. We willen ook die partij gewoon winnen”, aldus Jannes Tant, de coach van de Ratjes.

Stefan Smet

“Je moet niet veel van voetbal weten om te beseffen dat we zaterdag de wedstrijd lange tijd volledig onder controle hadden”, kijkt Gent-coach Jannes Tant terug op de puike prestatie van zijn team. Westhoek zag voor rust werkelijk alle kleuren van de regenboog, maar doelpunten vielen er evenwel niet in de Chillax Arena. “We hadden nochtans voldoende mogelijkheden: er was die bal op de paal, een bal op de lat, enkele reddingen van de keeper. Enkele keren liep het ook net mis bij de laatste pass. Ach, eigenlijk konden we voor rust al de partij beslist hebben.”

Dat gebeurde evenwel niet en in plaats van de wedstrijd al in de eerste helft in een beslissende plooi te leggen, brachten de Ratjes zichzelf in de problemen na rust. “We begonnen net iets te slap en zo gaven we Westhoek de kans om wat beter in de match te komen. Zij hadden ook twee wissels doorgevoerd en wij gaven hen wat hoop. Vervolgens escaleerde de wedstrijd opeens en regende het overtredingen en domme kaarten.”

Raf Leemans liet zich hierbij net iets te makkelijk een tweede gele kaart aansmeren. “Onnodig, maar door die uitsluiting kantelde de match natuurlijk. Ploegen kunnen met tien ook nog altijd gevaarlijk zijn, maar het wordt wel moeilijker. Toch bleven we constant dreigen en we hadden zelfs nog de beste kansen. Westhoek was enkel in de slotfase even gevaarlijk, maar voorts kwamen wij niet meer in de problemen”, klinkt Tant al bij al tevreden over de mentale weerbaarheid van zijn spelers.

Geen domper

“Ik moet mijn jongens feliciteren met hun mentaliteit. Het was bovendien toch ook al onze vierde wedstrijd in veertien dagen tijd”, verwijst Tant ook nog even naar het drukke programma van de Ratjes sinds het einde van de winterstop. “Jammer dat we hier twee punten onnodig verspelen. Fysiek stonden we nochtans sterk. Het was zeker geen gebrek aan frisheid. Iedereen bleef overeind nadat Raf van het veld werd gestuurd. Conditioneel waren we zeker weer op de afspraak. Zonde dat we hier op deze manier twee punten weggooien. Dit is echt een gemiste kans. Uiteraard is dit gelijkspel een teleurstelling want op basis van de hele wedstrijd, verdienden we gewoon de zege.”

Toch toont Tant zich finaal een tevreden man en de Gentse coach kijkt dan ook met vertrouwen uit naar de nabije toekomst. “Dit is hoegenaamd geen domper voor mij. We boeken een tien op twaalf en we hebben nog maar eens getoond wat we in onze mars hebben. Oké, we speelden dan misschien wel gelijk tegen Westhoek, maar het was wel met goed voetbal en met veel kansen. Volgend weekend ontvangen we Erpe-Mere. Ook dan gaan we opnieuw op zoek naar de drie punten. Er is niets aan de hand. We willen ook die partij gewoon winnen en dan heb je dertien op vijftien en ben je sowieso mee met de kopgroep.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten