Voetbal 3de afdeling A VW Hamme

In extremis bezorgt Sander Claeys VW Hamme de volle buit in Wervik: “Blij dat ik foutje van week voordien kon rechtzetten”

Sander Claeys blijft ook volgend seizoen aan de Sportpleinstraat spelen. “Ik voel me meer en meer een Hamse Wuiten.”© Geert De Rycke

Hamme -

Vigor Wuitens Hamme staat voorlopig alleen op een derde plaats. Als het volgende zondag ook de topper tegen rechtstreeks concurrent SV Anzegem wint, dat nog een inhaalmatch voor de kiezen heeft, dan doet VW Hamme een goede zaak in het klassement.

Ivan Elegeert

“De overwinning op Wervik heeft meer dan deugd gedaan”, blikt Sander Claeys eerst nog even terug. Claeys scoorde in de slotminuut het winnende doelpunt voor de Wuitens. “Ik ben blij dat ik op die manier toch mijn foutje van vorige week kon rechtzetten. Tegen Wolvertem Merchtem maakte ik een penaltyovertreding, waardoor de bezoekers toen op gelijke hoogte kwamen en finaal ook een punt pakten. Als centrale verdediger weet je dat je dat kan overkomen, maar ik geef toe dat ik na die wedstrijd toch slecht heb geslapen. Want iedereen was het er na afloop wel over eens dat we de overwinning toen verdienden.”

In Wervik zette Claeys dat dus recht. “Ik vind dat we daar een heel goede wedstrijd hebben gespeeld. We kwamen op voorsprong, maar de thuisploeg kreeg dan in één minuut twee bijzonder lichte strafschoppen. Tot een dik kwartier van het einde stonden we nog 2-1 achter, maar we zijn erin blijven geloven. Als je dan de winnende treffer maakt, dan geeft dat natuurlijk een enorme kick.”

Thuisreputatie verbeteren

Zondag komt Anzegem op bezoek in Hamme. De twee ploegen knokken in het zog van leider FC Voorde-Appelterre en runner-up Tempo Overijse voor de derde plaats. “Tegen Anzegem hebben we het nooit makkelijk. We verloren de heenwedstrijd met 2-1, maar het had ook andersom kunnen zijn. We moeten dus ook nu vooral van onze eigen sterkte uitgaan. Op eigen veld verloren we dit seizoen enkel tegen KSC Wielsbeke. Tegen ploegen als KVE Drongen, Avanti Stekene en Wolvertem Merchtem speelden we gelijk, maar verdienden we telkens veel meer. We hebben dus, in vergelijking met vorig seizoen, al hard gewerkt aan het verbeteren van onze thuisreputatie. Ik vind trouwens dat we dit seizoen in nog geen enkele wedstrijd punten hebben gestolen.”

Toch beseft Claeys dat de Wuitens vooral thuis liefst zo weinig mogelijk laten liggen, willen ze hun ambities om de eindronde te halen ook hardmaken. “We zijn dat ook aan onze supporters verplicht. De manier waarop ze ons vorige week in Wervik mee naar de zege hebben geschreeuwd, verdient respect. We moeten ze ook in eigen huis belonen.”

Wat er ook gebeurt, Sander Claeys blijft ook volgend seizoen aan de Sportpleinstraat spelen. “Ik voel me meer en meer een Hamse Wuiten. Ik heb dan ook nooit getwijfeld. Volgend jaar begin ik aan mijn zevende seizoen in de blauw-zwarte trui.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt