Basketbal Top Division & Top Division 2 LDP Donza & Falco Gent

LDP Donza en Falco Gent duiken als leider de play-offs in: “Ik wil zo hoog mogelijk spelen”

Jasper Ünal (aan de bal) is duidelijk over eventuele promotie: “Als ik later terugblik op mijn carrière wil ik dat niet doen met het gevoel dat ik bepaalde kansen liet liggen.”© Nic Declercq

Gent -

Het blijft Oost-Vlaanderen boven in zowel beide Top Divisions. In Top Division 2 staat Falco Gent na de ruime 90-57-zege tegen Ninane met vier punten voorsprong op Nijvel stevig aan de leiding. LDP Donza van zijn kant rondt de reguliere competitie in de Top Division, met wel één match meer dan Kortrijk Spurs, ook al af als primus. Beide koplopers krijgen volgend weekend een weekje rust voorgeschoteld.

Johan Gaudissabois

Bij Falco Gent mochten de supporters alweer juichen na een collectieve sterke prestatie. Met Robbe Van den Bossche (14 punten), Thibaut Platteeuw (13), Kristof Ongenaet (11), Sam Caron (10) en Jasper Ünal (16) had het vijf man in dubbele cijfers. Tweedejaarsstudent Handelsingenieur Jasper Ünal zorgt voor tekst en uitleg. “We waren op onze hoede voor Ninane. Niet alleen hadden ze recent een vier op vijf neergezet, maar in de heenronde maakten ze het ons zeer moeilijk. We zijn echter een zeer hecht team. Iedereen wil voor elkaar werken. Ik wil persoonlijk zo hoog mogelijk spelen. Als ik later terugblik op mijn carrière wil ik dat niet doen met het gevoel dat ik bepaalde kansen liet liggen. Wat Robbe Van den Bossche betreft, vind ik het uiteraard jammer dat hij vertrekt. Ik speelde graag met hem samen. We wensen hem veel succes toe, maar hopen wel op een waardige vervanger. Iedereen wil immers stijgen.”

Dat wil coach Jeffrey Brown evenzeer. “Er wordt werk gemaakt van die vervanger”, zegt coach Brown. “Als we promoveren willen we in Top Division een rustig seizoen meemaken. De weg daar naartoe is nog lang, maar we zijn zeker heel goed bezig. Dat onze B-ploeg op Aalter een forfait kreeg aangesmeerd noem ik een administratief foutje. Dat heeft te maken met onze basisfilosofie waarbij we jonge spelers zo veel mogelijk speelkansen willen aanbieden”, relativeert Brown aldus de onverwachte 20-0 van Falco B.

Stap in het onbekende

Ook bij LDP Donza alleen maar tevreden gezichten na de 75-62-zege tegen Waregem in een vol OCP. “In onze poule gaan wijzelf, Kortrijk, Royal IV en Ieper naar de play-offs”, weet coach Kenneth Desloovere. “In de andere reeks is er nog een plaatsje open. Lier en Melsele lijken daar heel sterk. Voor de rest kennen we die ploegen niet. Het wordt dus een stap in het onbekende. Deze week starten de gesprekken met alle spelers. Veel beweging moeten we niet verwachten.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten