Voetbal 2de provinciale A SK Nieuwkerke

Bryan Verhaeghe proeft met SK Nieuwkerke nog eens de zoete smaak van de overwinning: “Een grote zucht van opluchting ging door me heen”

Met twee doelpunten had Bryan Verhaeghe een groot aandeel in de 4-1-zege tegen Vlamertinge.© Bart Vandenbroucke

HEUVELLAND -

SK Nieuwkerke kon nog eens winnen: 4-1 tegen Vlamertinge. De vorige zege (1-0 tegen Beveren-Leie) dateerde al van 16 oktober. Na een uitstekende start kenden de jongens van T1 Eddy Verbeeck een spectaculaire terugval. “Hopelijk zijn we nu opnieuw vertrokken voor een reeks”, kruist Bryan Verhaeghe de vingers.

Geoffrey Vandenbulcke

Met twee doelpunten had Bryan Verhaeghe een groot aandeel in de 4-1-zege tegen Vlamertinge. Na een uitstekende competitiestart moest Nieuwkerke veel gas terugnemen, want de ploeg haalde in zijn vorige tien wedstrijden slechts 3 op 30 en wist niet meer wat winnen was.

“We hebben er lang moeten op wachten, maar vorige zondag mochten we eindelijk nog eens een feestje bouwen na de zege tegen Vlamertinge “, kan Bryan Verhaeghe weer lachen. ”Vanaf de aftrap zaten we goed in de match, zetten Vlamertinge onder druk. Nadat ik een vroeg doelpunt haf gemaakt, leek het een makkie te worden. Maar we lieten enkele wenkende kansen onbenut. Toen Vlamertinge kort na de pauze gelijk maakte, moesten we even slikken. Gelukkig kon ik meteen een tweede keer scoren. In het slotkwartier telden we de bezoekers met twee doelpunten volledig uit. Een grote zucht van opluchting ging door me heen. Na een heel slechte reeks begonnen we serieus naar beneden te kijken. We waren vergeten hoe zoet een overwinning kon smaken.“

“Het is een voorrecht om samen met mijn broer in de ploeg te staan”

SK Nieuwkerke had zich aan een moeilijk seizoen verwacht. Zeker nadat de voorbereiding volledig de mist was ingegaan. Maar met 15 op 15 mocht de start er best wezen.

“En we wonnen niet tegen Janneke en Mieke”, reageert Bryan Verhaeghe. “Op de eerste speeldag wonnen we met 1-0 van huidig leider Zonnebeke. Ook tegen Dottenijs en Westrozebeke bleven we aan de winnende hand. Tot we plots af te rekenen kregen met enkele geblesseerden en onze motor aan het sputteren ging. Door de vele verlieswedstrijden geraakten we ook het vertrouwen kwijt. We geraakten stilaan maar zeker in het drijfzand. Tegen Vlamertinge was het dan ook van moeten. Door deze zege trekken we zondag met een hart als een koekebrood naar leider Zonnebeke. Na de nederlaag op de eerste speeldag, zullen die gegarandeerd met revanchegevoelens aan de aftrap komen.”

Bryan is niet de enige Verhaeghe bij Nieuwkerke. Ook de aanvoerder Kenneth heeft Verhaeghe als achternaam.

“Dat is mijn broer. En we zijn niet alleen ploegmaats, maar ook dikke vrienden. Ik ervaar het als een voorrecht om samen met mijn broer in de ploeg te staan”, besluit Bryan Verhaeghe.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt