Voetbal 2de provinciale A VK Knesselare

Promovendus VK Knesselare lijkt eerste seizoen in tweede goed te verteren: “Overtreffen onze eigen verwachtingen”

Na 18 speeldagen staat de nieuweling in tweede provinciale op een geruststellende negende plaats.© Marc Van Hecke

Knesselare -

VK Knesselare is goed op weg om in haar eerste seizoen in tweede provinciale het behoud te verzekeren. De promovendus hield zondag op eigen veld titelkandidaat FC Latem op een doelpuntloos gelijkspel. De ploeg van coach Stefan Van Riel werpt zich stilaan op als één van de scherprechters in het titeldebat, want bij leider FCG Sint-Laureins werd met 0-3 gewonnen.

Johan Polet

“We hebben het punt tegen Latem niet gestolen”, meent doelman Ward Van Cauwenberge. “We waren in het eerste halfuur de evenknie van de Leieploeg en dreigden met enkele afstandsschoten. Onze opponent kwam in het derde kwartier sterker opzetten. Ik diende tweemaal met een goede tussenkomst uit te pakken en had het geluk dat een bezoekend schot op de lat strandde. Latem nam in de tweede helft de wedstrijd in handenn maar botste op onze stevige muur. De solide defensie met Gillian Goossens, Tim Dujardin, Yarne Van Huffel en Tiemen Dancet bleef overeind tegen de sterke aanvalslinie van Latem. Nathan Fonck en Bekim Hykaj kunnen met één flits of individuele actie een wedstrijd beslissen, maar konden tegen ons niet scoren. Wij konden enkele keren dreigen vanuit de omschakeling, maar waren tevreden met het gelijkspel.”

“Wij overtreffen momenteel onze eigen verwachtingen”, bekent Van Cauwenberge. “We hadden nooit durven dromen dat we eind januari 26 punten uit 18 wedstrijden zouden tellen. We promoveerden via de eindronde, maar slaan geen mal figuur. We zitten in een kwalitatief sterke reeks en bewijzen dat wij het iedere reeksgenoot moeilijk kunnen maken. Onze collectiviteit is onze grote troef. Iedereen werkt in functie van de ploeg.”

Sportieve revanche

“We staan dicht bij het behoud, maar blijven met beide voeten op de grond”, gaat de doelman verder. “Er zijn nog twaalf wedstrijden af te werken, waarin de staartploegen zich zeker zullen roeren. We hebben veertien punten meer dan de barrageplaats, wat moet volstaan om niet meer in de problemen te komen. We willen zo snel mogelijk nog enkele zeges behalen om zekerheid omtrent het behoud te verwerven. We trekken zondag naar rode lantaarn SK Bellem, dat haar vel duur zal verkopen. We mogen het puntje tegen Latem niet te grabbel gooien. Ik geloof in een goed resultaat indien we met de juiste mentaliteit op het veld staan. We zinnen op een sportieve revanche want verloren de heenmatch tegen Bellem met 1-2.”

Aangeboden door onze partners