Voetbal 4de provinciale E Plenke Werchter - KFC Werchter 1-1

Nick Dehertoghe-Sauer bezorgt Plenke Werchter puntje in burenstrijd: “Chapeau aan de mensen van de club, het is dankzij hun inspanningen dat derby kon doorgaan”

Nick Dehertoghe-Sauer (rechts) in duel met KFC Werchter-speler Benjamin Dubois.© Vel

Amper voetbal zaterdagavond op en rond de Leuvense velden, maar de Werchterse derby ging wel gewoon door. Bij thuisploeg Plenke Werchter deden ze er alles aan om het natuurgrasveld speelklaar te krijgen. Na negentig minuten voetbal werd de thuisploeg beloond voor die inspanningen met een punt, met dank aan een doelpunt van Nick Dehertoghe-Sauer.

Stefan Van De Weyer

In het verleden speelde de 34-jarige aanvallende middenvelder onder andere voor KVC Kessel-Lo 2000 en voor KFC Baal. “Enkele vrienden van mij speelden bij Plenke en ik heb me laten overhalen om toch nog verder te voetballen”, zegt Dehertoghe-Sauer. “Tot het allerlaatste moment was het twijfelachtig of de derby wel kon plaatsvinden. Ons bestuur was tot kort voor de match druk in de weer om alle ijsplekken van het terrein te verwijderen. De mensen hebben van ’s ochtends vroeg enorm veel moeite gedaan om alles in orde te krijgen, petje af. Als je dan ziet dat er in onze reeks uiteindelijk maar twee partijen plaatsvonden, de andere dan ook nog eens op het kunstgras van Wijgmaal B...”

De bezoekers waren vooraf favoriet, maar uiteindelijk kon Plenke dus toch een puntje thuishouden. “Wij hadden de opdracht gekregen om terughoudender te spelen”, zegt de dakwerker, die samen met zijn broer paraat staat bij Dakwerken Dehertoghe. “De voorbije weken speelden we attractief en aanvallend, maar kregen we te vaak het deksel op de neus. Met nog iets meer dan een kwartier te gaan kon ik nu na een mooi uitgespeelde aanval de score openen. In het laatste halfuur kregen we nog drie à vier open kansen. In feite hadden we altijd moeten winnen, maar een 1-1 was evenmin gestolen, wij waren de betere ploeg. Ik heb genoten van de intensiteit van de wedstrijd.”

Veel blessures

Plenke staan na het gelijkspel op een dertiende plaats. De ploeg had op meer gehoopt, maar kan ook verzachtende omstandigheden inroepen. Keer op keer kampt Plenke met vele afwezigen. “De trainer kan door blessures of afwezigen nooit dezelfde basiself opstellen. Dat gaat ten koste van punten. We staan onder ons niveau in het klassement. Als we volledig zijn, zouden we met deze groep top vijf moeten kunnen spelen.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt