Verdachten van inbraak in restaurant blijken nog meer op hun kerfstok te hebben

© Google street view

Landen -

In de nacht van 16 op 17 januari 2023 kreeg de PZ Getevallei melding van een diefstal die zich voordeed in een restaurant op het Marktplein in Landen. Een getuige zag twee personen verdachte handelingen uitvoeren aan een keldergat.

Vanessa Dekeyzer

Ter plaatse werd vastgesteld dat het glasraam aan de voorzijde van de zaak ingeslagen was met een kelderdeksel dat ontvreemd werd van een nabijgelegen woning. Er zou ongeveer 200 euro ontvreemd zijn.

De PZ Getevallei kon in de Stationsstraat de twee verdachten aantreffen, jongens van 16 en 17 jaar. Beiden worden er ook van verdacht cash geld, cadeaubonnen en een Macbook ontvreemd te hebben uit een restaurant in de Stationsstraat. Ze worden eveneens gelinkt aan twee pogingen van diefstal die zich voordeden in Neerwinden. Tijdens hun verhoor gaven ze de feiten min of meer toe.

Het parket van Leuven vorderde de jeugdrechter voor de 16-jarige jongen. Die besliste om hem te laten beschikken zodat hij naar Frankrijk kan gebracht worden waar hij geseind stond. De 17-jarige verdachte valt onder de bevoegdheid van het parket van Henegouwen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten