Opnames echte ‘Squid game’ lopen meteen mis: “Mensen werden weggedragen door verplegers”

© Netflix

Met de realitycompetitieserie ‘Squid game: the challenge’ komt er een echte versie van de populaire Netflix-serie ‘Squid game’. Maar de opnames werden verstoord, omdat verschillende spelers onderkoeld zouden geraakt zijn na een van de spelen.

Janne EijckmansBron: The Sun, The Independent

Na het succes van Squid game kondigde Netflix in juni vorig jaar aan dat ze er een real-life versie van zouden maken, genaamd Squid game: the challenge. Daarin strijden 456 kandidaten van over de hele wereld tegen elkaar in een reeks proeven in de hoop de geldprijs van 4,56 miljoen dollar (4,37 miljoen euro) in de wacht te kunnen slepen. Volgens Netflix zou Squid game: the challenge daarmee de grootste realityserie ooit worden, met de grootste cast en hoogste geldprijs.

De opnames begonnen onlangs in het grootste geheim in de Cardington Studios in het Britse Bedford. Deelnemers maken nu bekend onder welke, volgens hen erbarmelijke, omstandigheden die plaatsvinden.

Populairste Netflix-serie

De fictiereeks Squid game ging in september 2021 in première en werd, met meer dan 1,65 miljard kijkuren in 28 dagen, de populairste Netflix-serie. De Zuid-Koreaanse reeks gaat over een groep mensen in geldnood die beslissen deel te nemen aan een competitie met een grote geldpot als prijs. Ze zouden een reeks spelletjes voor kinderen gaan spelen, maar komen terecht in een dodelijk spel.

(Lees verder onder de foto)

Kinderspelletjes zoals ‘1,2,3 piano’ gaan plots over leven en dood in de Netflix-serie ‘Squid game’.© ISOPIX

“Net oorlogsgebied”

De echte versie zou veilig moeten zijn, maar deelnemers betwisten dat nu. In de opnamestudio zou het op een bepaald punt bitter koud geweest zijn, 3 graden Celsius onder nul. Tijdens het uit de serie afkomstige spel ‘Rood licht, groen licht’ (bij ons bekend als 1,2,3 piano) waarbij spelers bij rood licht volledig stil moeten blijven staan, zouden verschillende kandidaten onderkoeld zijn geraakt. “Sommigen konden hun voeten niet meer bewegen, omdat het zo koud was”, vertelt een speler aan het Britse blad The Sun. “Maar mensen waren bereid zo lang mogelijk te blijven, omdat er veel geld op het spel stond.”

LEES OOK. Netflix kondigt tweede seizoen van ‘Squid game’ officieel aan

“Het was net een oorlogsgebied”, voegt iemand toe. “Mensen werden naar buiten gedragen door verplegers, maar we konden niets zeggen. Als je praat, lig je eruit.” “Minstens één iemand werd weggedragen op een brancard.”

Netflix reageert in The Independent dat ze de nodige voorzorgsmaatregelen namen. “Wij geven veel om de gezondheid en veiligheid van onze cast en crew en hebben geïnvesteerd in alle passende veiligheidsprocedures. Hoewel het erg koud was op de set - en de deelnemers daarop waren voorbereid - zijn beweringen over ernstig letsel niet waar.”

Aangeboden door onze partners