Voetbal 4de provinciale A Eendracht Hansbeke B

Joachim Van Ooteghem mikt met Eendracht Hansbeke B op een eindrondeticket: “Het is bij ons alles of niets”

Joachim Van Ooteghem stelt vast dat zijn ploeg het moeilijk heeft tegen de Gentse ploegen in de reeks: “Ik heb hiervoor geen passende verklaring.”© Marc Van Hecke

Hansbeke -

In vierde provinciale A pakte Eendracht Hansbeke B met een verschroeiende competitiestart uit. De geelhemden gingen met acht zeges op rij van start, maar grepen met 24 op 30 toch naast de eerste periodetitel. Hansbeke B won zaterdag bij rode lantaarn FC Rooigem met 0-3 en klom in de rangschikking naar de vierde plaats. Aanstaande zaterdag komt co-leider en titelkandidaat FC Dampoort op bezoek.

Johan Polet

“Wij waren op onze hoede voor de uitwedstrijd bij Rooigem”, zegt coach Joachim Van Ooteghem. “De Gentse ploeg telt slechts twee punten, maar hield ons in de heenwedstrijd op een 0-0-gelijkspel. Wij wonnen die partij enkele weken later met een 5-0-forfaitscore omdat Rooigem een niet-speelgerechtigde speler had opgesteld. We hebben zaterdag lang moeten beuken om de Gentse muur te breken. We klommen rond het uur via een doelpunt van Tom Chielens op voorsprong. We konden pas in de slotminuten een groter verschil uitbouwen via een strafschopdoelpunt van Miguel Lootens en een tweede treffer van Chielens.”

“Wij hebben twee opvallende statistieken. Vooreerst hebben wij het moeilijk tegen de Gentse teams. Ik heb hiervoor geen passende verklaring. Zo verloren wij van Anatolia Gent, FCA Gent en het uitgekookte VSV Gent B. De uitzondering was onze verdiende 3-4-zege bij leider SKV Oostakker, dat de titel op zak zal stoppen. Die ploeg heeft fors in spelers geïnvesteerd en is over dertig speeldagen niet te kloppen. Wij hopen tegen FC Dampoort revanche te nemen, want verloren de heenmatch met 3-1. Ten tweede is het bij ons alles of niets. Wij behaalden in achttien wedstrijden geen enkel gelijkspel. Wij spelen altijd om te winnen, maar krijgen soms het deksel op de neus.”

Te wisselvallig voor de titel

“Ik heb mijn verwachtingen na onze fraaie start met 24 op 24 niet opgeschroefd”, zegt Van Ooteghem. “Een plaats in de top vijf blijft onze ambitie waarvoor het nog hard knokken wordt. We zijn iets te wisselvallig om voor de titel mee te strijden. We pakten een handvol punten in wedstrijden waarin wij het niet verdienden, maar verloren ook heel wat punten in matchen waarin wij de betere ploeg waren. We hebben het moeilijk om het spel te maken tegen goed georganiseerde en defensief ingestelde ploegen. Wij zijn voorin vaak te onmondig om de lat hoger te leggen.”

“Het is de doelstelling van de club om zo veel mogelijk jongeren naar de eerste ploeg te laten doorstromen. Ons A-team staat in derde provinciale op de zesde plaats en maakt een goede kans om aan de eindronde deel te nemen. Enkele beloftevolle spelers als Jorbe Pynaert en Sander Van Coppernolle mochten al van het grote werk proeven. Robbe Dierick is intussen tot een vaste waarde in de eerste ploeg uitgegroeid.”

Aangeboden door onze partners