Voetbal  3de afdeling VV A FC Voorde-Appelterre

Michiel Lepage op titelkoers met FC Voorde-Appelterre na klinkende revanche: “Waarom niet mijn vijfde promotie?”

Michiel Lepage speelde lang bij KVK Ninove, maar kapte even met het voetbal: “Voorde-Appelterre biedt me het ideale plaatje als ambitieuze club op een locatie op slechts vijf minuutjes autorijden en met een werkbaar trainingsschema.”© Gregory Van Gansen

Voorde -

Na drie titels met KVK Ninove en een promotie met SK Pepingen-Halle ligt Michiel Lepage ook met FC Voorde-Appelterre nog op titelkoers. De Ophasseltse spits verliet Ninove wegens de moeilijke combinatie met zijn zelfstandige activiteit in warmtepompen, maar bij Voorde-Appelterre viel de puzzel opnieuw in elkaar.

Wim Redant

Michiel Lepage toverde in Anzegem met een knappe treffer Voorde-Appelterre op een 0-2-voorsprong. “We wonnen met 1-5 en namen een klinkende revanche voor de nederlaag in de heenronde”, weet Lepage. “We verloren toen met 0-1 tegen een ploeg die met tien voor de eigen zestien kampeerde. Toen raakten we niet in ons spel. Nu pakten we het anders aan. We zaten na twee snelle goals op rozen en net voor rust volgde een derde treffer. We maakten niet dezelfde fout als tegen Jong Lede, waar we na twee snelle goals in de tweede helft toch nog in nauwe schoentjes kwamen. We hadden tegen Anzegem iets recht te zetten en deden dat met brio. Ik ben enorm fier op het parcours dat we aflegden. We mikten wel op de top vijf, maar de leidersplaats na achttien speeldagen kwam er toch eerder onverwacht. We moeten de lijn zondag in Appelterre doortrekken tegen Wolvertem Merchtem, één van de drie ploegen die ons in de heenronde kon kloppen. Een nieuwe revanche is dus geboden.”

Carrière weer op de rails

Lepage kapte even met het voetbal, maar zette zijn carrière helemaal opnieuw op de rails. “Over het aantal speelminuten mag ik bij mijn nieuwe club absoluut niet klagen. Voorde-Appelterre biedt me ook het ideale plaatje als ambitieuze club op een locatie op slechts vijf minuutjes autorijden en met een werkbaar trainingsschema. De trainingen vatten pas aan om kwart voor acht wat best lukt. Mijn zwaardere klussen plan ik op de dagen dat we niet trainen zodat ik fris en monter kan deelnemen aan de oefensessies. Ik krijg veel vertrouwen van de coach die me nu doorgaans als spits in de aanval dropt aan de zijde van Malik De Drie. Ik droeg ook al mijn steentje bij tot de geboekte successen. Een bepalende speler worden vormt het opzet. Ik voel me goed bij Voorde-Appelterre en zie er dan ook geen graten in wanneer de club verder met mij wil doorgaan.”

Na de eerste periodetitel en de herfsttitel is het wel duidelijk dat Voorde-Appelterre ook voor de oppergaai gaat na dertig speeldagen. “We tellen zeven punten voorsprong op Tempo Overijse, dat bovendien nog een inhaalmatch heeft tegen Anzegem en ons ook nog eens over de vloer krijgt. We moeten ons dus nog niet rijk rekenen, maar ergens dient zich mogelijk wel een unieke kans aan om door te stoten naar de tweede afdeling, waar we beloond zouden worden met een resem topmatchen. Het rampscenario, dat Erpe-Mere United dit seizoen overkomt, vrees ik daarbij niet. Erpe-Mere stootte onverwacht door naar de eindronde die het dan ook nog eens won met dank aan een gunstige loting. Voorde-Appelterre daarentegen speelt al een heel seizoen de eerste viool. We beschikken over diverse soorten spelers en de puzzel valt perfect in elkaar. Ik spiegel me aan Ninove dat de diverse promoties telkens vlot verteerde.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten