Marilyn Manson treft schikking met ‘Game of thrones’-actrice die hem beschuldigde van verkrachting

© Richard Shotwell/Invision/AP

Esme Bianco, de actrice uit de serie Game of Thrones die Marilyn Manson had aangeklaagd, is akkoord gegaan met een schikking. Nochtans beschuldigde ze hem de voorbije twee jaar van verkrachting en seksueel misbruik. Maar een mogelijke rechtszaak is nu van de baan.

Tom Vets

Toen de Britse vrouw met het verhaal naar buiten kwam, ging het al om verhalen die dateerden van zowat tien jaar eerder. Ze beweerde dat Manson haar in 2009 liet overvliegen naar Los Angeles, onder het voorwendsel om mee te spelen in een video voor het nummer I Want To Kill You Like They Do In The Movies. Bij aankomst bleek er geen filmcrew te zijn, alleen Manson. Die verplichtte haar bij hem te blijven en dwong haar om drugs en alcohol te nemen.

Het bedrag dat met de schikking gemoeid is, is niet meegedeeld. Via haar advocaat zegt ze verder te willen met haar leven. Manson kan niet zomaar weer de draad oppikken. Er zijn ook nog andere vrouwen die hem betichten van gelijkaardige feiten. Twee jaar geleden trad ook een andere actrice, Evan Rachel Wood, al naar buiten met een misbruikverhaal door de zanger. Meerdere vrouwen volgden toen haar voorbeeld en stapten naar de rechter. Het is onduidelijk of er met hen ook gesprekken bezig zijn om via een schikking de zaak tegen de Amerikaanse artiest te laten vallen.

Aangeboden door onze partners