Opvolger van David Walliams in ‘Britains Got Talent’ is bekend

Het is definitief: David Walliams is er voor het eerst in tien jaar niet meer bij in Britains Got Talent.

Tom Vets

Het schandaal waar hij enkele maanden geleden bij betrokken raakte, heeft hem uiteindelijk de kop gekost. Zijn microfoon stond nog aan toen de opnames even werden stilgelegd. Hij zei toen erg beledigdende dingen over enkele kandidaten. Die uitspraken werden uitgetypt door de mensen van de montage en kwamen op een krantenredactie terecht.

Simon Cowell, Amanda Holden en Alesha Dixon zullen voortaan gezelschap krijgen van voormalig Strictly Come Dancing-jurylid Bruno Tonioli. Hij was meer dan 15 jaar jurylid in die wedstrijd en stond bekend om zijn cassante uitspraken Eerder werd nog komiek en tv-presentator Alan Carr gelinkt aan de show. Maar dat gaat dus niet door. De opnames van de audities vinden momenteel plaats in de Londense palladium.

Van David Walliams is sinds het incident niks meer vernomen. Behalve een quote dat zijn uitspraken niet bedoeld waren voor publicatie. Verontschuldigingen zijn er nooit gekomen. Wellicht voelde hij de bui al hangen. Het nieuwe seizoen start in april op de Britse televisie en trekt doorgaans tien miljoen kijkers.

Aangeboden door onze partners