Meisje (8) naar ziekenhuis gebracht nadat man haar aanvalt, verdachte weer vrijgelaten: parket vordert onderzoeksrechter

© Victoriano Moreno

Een meisje van acht is woensdag aangevallen door een man op het Vinçotteplein in Borgerhout. De twintiger gaf haar enkele rake klappen, het meisje werd later naar het ziekenhuis gevoerd. De man kampte met een psychose. Hij mocht na verhoor beschikken. “Er is nagegaan of hij in aanmerking kwam voor een collocatieprocedure”, zegt het parket.

dvd

De feiten deden zich woensdag iets na 16.30 uur voor. Het meisje (8) was aan het spelen op het Vinçotteplein, achter de hoek van waar ze woont. “Getuigen zagen hoe een man haar om onduidelijke redenen op de grond duwde en haar in het gezicht sloeg”, vertelt woordvoerster Kato Belmans van het Antwerps parket.

Het meisje raakte gewond, maar kon nog naar huis lopen. Ze liep mogelijk een hersenschudding op en is thuis opgehaald met een ziekenwagen. In het ziekenhuis kreeg ze de nodige medische zorgen toegediend. “De ouders hebben slachtofferzorg gekregen”, zegt Belmans nog.(Lees verder onder de kaart)

De politie kon de verdachte kort na de feiten arresteren. Volgens buurtbewoners is de man gekend in de omgeving van het plein, hij zou met mentale problemen worstelen. “De 21-jarige man was op het moment van de feiten wellicht verward en verkeerde mogelijk in een psychose”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

Het parket van Antwerpen vorderde meteen een dokter om na te gaan of de collocatieprocedure kon worden opgestart. “Op basis van de bevindingen uit dit eerste onderzoek bleek dat de man, die zeer verward overkwam, hiervoor niet in aanmerking kwam. Hij werd na zijn verhoor voorlopig terug in vrijheid gesteld”, zegt Belmans.

“Het parket van Antwerpen neemt deze feiten zeer ernstig”, vult ze aan. “Er zal vandaag nog een onderzoeksrechter worden gevorderd met het oog op het in beslag nemen van de bestaande medische dossiers van de man en het aanstellen van een deskundige om zijn mentale toestand en strafrechtelijke verantwoordelijkheid verder na te gaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten