Basketbal BNXT League Okapi Aalst

Okapi-coach Thomas Crab zet het licht op groen voor het debuut van Josh Price tegen leider Charleroi: “Vooral inside wacht hem een sleutelrol”

Coach Crab beseft dat het profiel van Popovic vinden onmogelijk was. “Josh Price beschikt over de kwaliteiten om een meerwaarde te zijn, maar het wordt ook geen lachertje om de voetsporen te drukken van Nikola.”© Belga

Aalst -

De carnavalsmatch tegen Brussels op 18 februari is al uitverkocht en wordt de jaarlijkse hoogdag in het Forum. Eerst krijgt Okapi evenwel nog andere katten te geselen met vrijdag de komst van leider Charleroi. De fans kijken uit naar het debuut van Josh Price.

Wim Redant

Met het oog op de Golden League heeft Okapi een zege nodig tegen Charleroi om de hoop op de top vijf levendig te houden, maar dat lijkt geen sinecure. Charleroi kegelde op een haar na Oostende uit de beker, terwijl Okapi het nog steeds moet rooien zonder de met een vervelende liesblessure kampende Glenn Temmerman en het Nikolas Popovic zag vertrekken. Met Josh Price sloot deze week een nieuwe Amerikaan aan. Coach Thomas Crab zette het licht op groen, maar waarschuwt dat wonderen niet meteen verwacht moeten worden. “Josh Price beschikt over de kwaliteiten om een meerwaarde te zijn, maar het wordt ook geen lachertje om de voetsporen te drukken van Nikola Popovic. Het ontbreekt Price nog aan automatismen en ook zijn jetlag moet hij nog verteren. Ik betreur het vertrek van Popovic, maar breng wel begrip op voor onze Servische center, die meerdere voorstellen naast zich neerlegde. In Litouwen kan hij evenwel een veelvoud verdienen en ook Okapi vaart wel bij de transfer, die nog een flinke duit opleverde voor de club, terwijl Nikola komende zomer gratis kon vertrekken. Als coach sta ik evenwel niet te juichen.”

De 26-jarige Price studeerde in 2021 af aan het college van Southern Indiana, waarna hij de oversteek maakte naar Europa naar de Duitse tweedeklasser Nürnberg. “Het is positief dat Price al eens proefde van Europa. Zo kan toch al geen sprake zijn van een cultuurschok. Price vloog in zijn eentje over. We moeten hem dus goed begeleiden, want een oversteek maken zonder familie is niet niets. In die optiek treft Josh het wel dat hij in een goede groep terechtkomt, die hem met open armen ontvangt.”

Ander type

Crab beseft dat een profiel als Popovic vinden onmogelijk was. “We hadden geluk dat Popovic zich zo goed voelde in Aalst zodat er een superbod nodig was om hem overstag te laten gaan. Price is een ander type, maar met diverse kwaliteiten die ons kunnen dienen. Zo brengt Price zowel defensieve als offensieve mobiliteit. Naast scorend vermogen verwachten we ook defensieve stabiliteit. Vooral inside wacht hem een sleutelrol.”

Aalst won eerder in de Spiroudôme, maar Crab countert meteen. “Toen beschikten we nog over Popovic en Temmerman. Positief is wel dat de fans dit jaar opnieuw voor een heksenketel zorgen.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt