Opvallend restaurant stopt met middagshift als er deze week geen 36 lunchers opdagen

Gent -

Een van de opvallendste restaurants van Gent stopt met lunches als er donderdag- en vrijdagmiddag opgeteld geen 36 mensen komen eten. Bij ‘Eat This’, naast de blauwe kraan aan Dok-Noord, komen koken en kunst samen.

Sander Luyten

Vergeet grote raampartijen, ‘Eat This’ bevindt zich in een wat afgelegen betonnen bunker aan Dok-Noord. Zaakvoerster Stephanie Van de Velde (41) volgde een klassieke koksopleiding aan Spermalie, maar studeerde nadien verder aan de academie en werd fotograaf en installatiekunstenaar.

Het koksbloed kroop waar het niet gaan kan en met ‘Eat This’ combineert Van de Velde koken en kunst. Afgelopen zomer kon je bijvoorbeeld dineren met je voeten in het water en begin februari maakt de kokkin/kunstenares een menu met slechts één gerecht: schorseneer. (lees verder onder foto)

Afgelopen zomer kon je eten met je voeten in het water© IF

Je kan ook ’s middags gaan eten bij ‘Eat This’. Op de kaart onder meer zuurdesempizza, dumplings en zelfgemaakt ijs. Alleen is het voor Van de Velde moeilijk voldoende lunchers aan te trekken om de boel rendabel te houden. Daarom stelde ze zichzelf een ultimatum: “Als er in januari geen 100 lunchen worden verkocht, stop ik met de middagshift”.

De teller staat voorlopig op 64. Wie het spijtig vindt als de lunches zouden verdwijnen, heeft nog donderdag en vrijdag om een van de opvallendste restaurants van Gent te steunen.

INFO: Facebook Eat This

© IF

Eat This bevindt zich in het gebouw naast de blauwe kraan© Google Maps

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt