Nieuwe beweegroutes stimuleren inwoners om te sporten

© Shutterstock

Baarle -

Baarle-Nassau en buurgemeente Alphen-Chaam openen begin februari vier nieuwe beweegroutes. Onderweg staan paaltjes met een QR-code.

De beweegroutes zijn drie tot vier kilometer lang. Ze bevinden zich in Baarle-Nassau, Ulicoten, Alphen en Chaam. Er is geen begin- en eindpunt. Deelnemers kunnen kiezen waar ze willen starten. “Om de 300 tot 400 meter staat een paaltje met een QR-code op”, zegt bestuursadviseur communicatie Bert Jansen. “Wie die code scant op de telefoon krijgt op het gekozen niveau van beginnend tot gevorderd een oefening getoond in woord en beeld. Die kan ter plekke worden uitgevoerd, waarna de deelnemer wandelend of hardlopend naar het volgende paaltje op de route gaat. De oefeningen wisselen iedere dag per paaltje, zodat de route steeds anders is.”

Ook de gemeente Gilze-Rijen, waarmee Baarle-Nassau en Alphen-Chaam nauw samenwerken, opent vier beweegroutes. Daarmee hebben ze samen acht van de 54 QR-fitroutes in Nederland. Ze zijn niet alleen bedoeld voor geoefende sporters. De gemeenten willen ook ongetrainde en minder sportieve inwoners stimuleren om te bewegen. De eerste 75 personen die zich registreren om op de opening van een van de routes op 4 (Alpen en Chaam) en 11 februari (Baarle-Nassau en Ulicoten) het traject te voltooien, krijgen een T-shirt. Aanmelden voor Baarle kan via de website van Bijzonder Baarle.(ram)

Onderweg staan paaltjes met QR-codes, die een oefening tonen.© rr

www.bijzonderbaarle.nl

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt