Brakels carnaval dit jaar een dag vroeger van start, groepen die het vorige keer te bont maakten zijn niet meer welkom

Prins Carnaval Tommy Vanhaezevelde en Prinses Debby De Temmerman (beiden in blauwe outfit) openen de feestelijkheden al op vrijdag 3 februari.© edp

Brakel -

Het carnaval van Brakel begint dit jaar al op vrijdag 3 februari en loopt tot en met zondag 5 februari. Op vrijdagavond geven Prins en Prinses Carnaval hun voorstellingsshow in de feesttent op het Marktplein.

Eric De Pessemier

Voor de tiende editie mag het van het carnavalscomité Brakel iets meer zijn. Prins en Prinses Carnaval Tommy Vanhaezevelde en Debby De Temmerman mogen op vrijdag al hun show geven. “Die avond zal in de tent eerst de sleuteloverdracht plaatsvinden”, zegt voorzitter Bartel Seghers. “Ik heb veel vertrouwen in magazijnier Tommy uit Everbeek, die voor de eerste maal de scepter van de prins zwaait.”

Verpleegkundige Debby uit Elst is geen onbekende in het lokale carnavalsmilieu. Ze werd in 2018 de eerste Prinses van Brakel onder het huidige carnavalscomité. “We zijn dan ook zeker dat Prins en Prinses samen met de Broakelse Bollies er een prachtige show zullen geven en onze gemeente met trots zullen vertegenwoordigen.”

Drie bedrijven moeten thuisblijven

Op zaterdag 5 februari zal de avondstoet door Brakel trekken. Aansluitend volgt de jaarlijkse carnavalsfuif en prijsuitreiking in de feesttent. “In de reclamestoet voorafgaand aan de stoet zetten we de puntjes op de ‘i’. Drie bedrijven die het vorig jaar te bont maakten, worden dit jaar niet meer toegelaten. De bestuurders lieten hun wagen achter om op café te drinken en reageerden respectloos naar onze vrijwilligers die de stoet in goede banen trachtten te leiden.”

Op zondagnamiddag is er opnieuw het kindercarnaval met een eigen kinderstoet. Deze start aan JH Alfa. Onderweg krijgen de kinderen een tas vol verrassingen. “Dit jaar verkiezen we ook weer het mooist verklede kind”, besluit Seghers.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt