Scott Parker blij met terugkeer van Jack Hendry bij Club Brugge: “Hij kan concurrentie en kwaliteit leveren”

Club Brugge heeft z’n eerste ‘inkomende’ transfer beet, en het is een oude bekende. Scott Parker bevestigde donderdagvoormiddag dat Jack Hendry (27) aansluit na een mislukt Italiaans avontuur, iets wat Club ondertussen ook officieel aankondigde. Ondertussen voelt de Engelsman dat hij blauw-zwart steeds meer naar zijn hand zet. Nu nog een overwinning. “Ik voel vooruitgang, maar die resultaten moeten er ook komen”, klinkt het.

Junior Verbeeke

Hendry en Club Brugge leken op het eerste gezicht een match made in heaven. Sterkhouder achterin, propere prestaties in de Champions League: zijn prijskaartje van zo’n 4 miljoen euro leek plots peanuts. Tot Alfred Schreuder kwam. Hendry verloor zijn basisplaats en ook Hoefkens koos eerder voor Mechele als centrale verdediger, dus de Schot verkaste naar US Cremonese. Daar kwam hij amper zes keer in actie. “In Italië ging het niet zoals hij het gewild had”, aldus Scott Parker, zijn nieuwe coach bij Club Brugge. “Als de mogelijkheid er is om Jack terug te roepen, moeten we dat doen. Het blijft onze speler. Met Jack erbij kunnen we kwaliteit en concurrentie toevoegen aan deze kern. Dus die kans mogen we niet laten liggen.”

Later op de dag kondigde Club Brugge de comeback van zijn verloren zoon ook officieel aan via de clubkanalen: “Er werd een onderling akkoord gevonden voor een vervroegde terugkeer. Hendry zal vanaf vandaag terug meetrainen met de Brugse selectie”, klinkt het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gouden Schoen

Parker heeft evenwel nog andere zaken aan zijn hoofd: eindelijk eens een overwinning pakken met Club Brugge. Vorige zondag klonk het bij meerdere spelers dat de Engelse coach zich écht kwaad had gemaakt tijdens de rust. “Of ze mij de eerste keer boos hebben gezien? (grijnst) Waarschijnlijk niet. Ik wou gewoon duidelijk maken dat dit écht niet was wat ik verwacht had. Het is niet omdat je de beste spelers hebt, dat je ook elke match gaat winnen. Je moet het doen als een team.”

Zelf voelt de Engelsman momenteel weinig druk. “Ik voel vooruitgang, maar de resultaten moeten er op een bepaald moment natuurlijk ook komen”, weet Parker. Dat de Gouden Schoen voor Mignolet misschien een trigger kan zijn? “Het is alvast een mooie boost, en trouwens helemaal verdiend. Simon was de beste speler in België in 2022”, aldus Parker. “Maar anderzijds wil ik niet dat mijn keeper zo belangrijk is in mijn team. Club Brugge wil dominant zijn en weinig weggeven, dus daar werken we aan. Maar ik ben erg blij voor Simon. Hij heeft alle verwachtingen waargemaakt sinds hij hier is.”

© BELGA

Top 4

Nog opvallend: Parker gaf zonder omwegen toe dat het halen van de Champion’s Play-offs nu het eerste doel is. “Daar zullen we nog genoeg werk mee hebben”, knikt hij. “Er zijn nog enorm veel wedstrijden en er ligt werk op de plank. Maar het is misschien goed dat mijn spelers nu een duidelijk doel hebben. Maar dit moeten we als groep doen. Uitdagingen aangaan en gewoontes veranderen gaat niet van dag op dag. Het is een proces, maar het gaat de goede kant uit.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt