Trajectcontroles en flitspalen moeten snelheidsovertredingen doen dalen: “De inkomsten van de boetes gaan naar een nieuw verkeersveiligheidsfonds”

Onder andere in de Hellichtstraat zal er trajectcontrole komen.© if

Rotselaar -

De gemeenteraad van Rotselaar heeft beslist om de verkeersveiligheid in de gemeente te verhogen door de handhaving te versterken met trajectcontroles en punctuele flitspalen. Er komt ook verkeersveiligheidsfonds voor investeringen in mobiliteit en verkeersveiligheid.

Guido Govaerts

Er is steeds meer verkeer op de gewest- en gemeentewegen in Rotselaar. Door de ligging in de nabijheid van de E314 is er ook heel wat bovenlokaal verkeer. Het gemeentebestuur van Rotselaar zet nu in op een mobiliteitsshift waarbij fietsgebruik en openbaar vervoer worden gestimuleerd. “De verkeershandhaving is daarbij cruciaal voor meer verkeersveiligheid en de bescherming van kwetsbare weggebruikers en kinderen in het verkeer”, motiveert schepen Carine Goris (ROX).

Het nieuwe gemeentelijk mobiliteitsplan bepaalt prioritaire locaties voor handhaving. Het verkeers- en handhavingsbeleid blijft volledig in handen van de gemeente. In totaal komen er tien trajectcontroles bij en zes kantelpalen met verwisselbare camera’s. “De trajectcontroles worden voorzien in de Hellichtstraat, Beverlaak, Steenweg op Wezemaal, Walenstraat, Hogeweg, Varentstraat, Sint Jansstraat, Tremelobaan, Torenstraat en Steenweg op Nieuwrode. De flitspalen worden opgesteld in de Stationsstraat, Molenstraat, Aarschotsesteenweg, Zallakenstraat, Steenweg op Gelrode en Beninkstraat”, zegt Goris.

GAS-boetes

Het gemeentebestuur zal een verkeersveiligheidsfonds oprichten. “De inkomsten van de boetes gaan naar dat nieuwe fonds en zullen gebruikt worden voor acties en gerichte investeringen in mobiliteit, verkeersveiligheid, sensibilisering en aanpassing van schoolomgevingen”, maakt de schepen duidelijk.

Dit voorjaar zal de GAS-5 sanctionering van start gaan. Vanaf dan ontvangt de gemeente Rotselaar opbrengsten van GAS-boetes voor het nieuwe verkeersveiligheidsfonds.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten