Parket vordert internering voor vrouw die barbecue aansteekt in woonkamer

© Shutterstock

WERVIK/IEPER -

Een Franse vrouw van 44 stak een barbecue aan in de living van een appartement in Wervik. Dat was geen slim idee en liep al snel uit de hand. De vrouw werd opgepakt en naar Ieper gebracht, maar stichtte daar een dag later opnieuw brand. Ze kampt met psychische problemen.

Jonathan Folens

Op 20 juli vorig jaar kreeg de brandweer een oproep voor hevige rookontwikkeling uit een appartement in Wervik. Achteraf bleken er zelfs twee brandhaarden te zijn geweest. “Mijn cliënte wou samen met twee vrienden barbecueën, maar het schuifraam van het appartement kon niet open”, zei de advocaat van de vrouw. “Daarom hebben ze de barbecue dan maar in de woonkamer aangestoken.”

Het was snel duidelijk dat de brandstichting met opzet gebeurde en de politie nam de vrouw mee naar het kantoor in Ieper. Daar werd ze ’s avonds opnieuw vrijgelaten, maar ze wist niet waar ze was. De vrouw stal eerst een fiets van de politie en stak later een haag in brand in Ieper. Voor deze feiten werd ze al veroordeeld tot internering in Ieper, voor de brand in Wervik vorderde de Kortrijkse rechtbank hetzelfde.

Vonnis op 22 februari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten