voetbal 3de afdeling VV A Tempo Overijse - Anzegem 2-1

Dimitri Delorge zet Tempo Overijse met twee goals in eerste halfuur op comfortabele voorsprong: “Gedaan wat de trainer vroeg”

Dimitri Delorge gaat door de verdediging van Anzegem.© Vel

Tempo Overijse won de inhaalwedstrijd tegen Anzegem met 2-1. Met twee mooie goals van aanvoerder Dimitri Delorge leek de thuisploeg na een half uur op rozen te zitten. Niettemin werd het oppassen geblazen tot het slotsignaal.

“Onze trainer vroeg om meteen toe te slaan”, zegt Dimitri Delorge. “Dat hebben we gedaan ook. En na een halfuur zat onze taak er bijna op… Ware het niet dat we een domme tegentreffer hebben weggegeven. Eerst begingen we een onnodige fout en daarop volgde een even onnodige penalty waardoor Anzegem opnieuw in de match kwam. Door de blessure van Joren Dehond mocht ik iets offensiever postvatten en scoorde ik meteen tweemaal. Nu Cocchiere geel geschorst is, sta ik volgende zondag wel helemaal in de spits ? Nee, grapje, de coach zal al wel weten wie waar moet postvatten.”

Zondag tegen Drongen

Jullie hebben blijkbaar opnieuw jullie draai gevonden?

“In de weken voor de winterstop stormden we met zijn allen iets te enthousiast naar voren. We hebben de zaken besproken en doen het realistischer. Ik geef toe dat Anzegem na de 1-2 een paar keer gevaarlijk is geweest, maar de meeste en de beste kansen waren voor ons. Na rust had onze verdediging de zaak goed onder controle en mits een beetje meer meeval en concentratie had die bevrijdende 3-1 moeten vallen. Maar het doel is bereikt. Wij hebben die 6 op 6 en gaan zondag naar Drongen voor niets minder dan een nieuwe zege. We hebben zelfs nog een waterkansje op de periodetitel, al rekenen we daar beter niet op. Een reeksje neerzetten is een must en dat reeksje zolang mogelijk trekken is nog beter.”

Vieze grimassen

In het slotkwartier trok je vieze grimassen.

“Ik sukkelde met buikpijn en naar het einde had ik last van de kou. Het weer vraagt veel energie en die had ik in de slotfase niet meteen voorhanden. Ik hou van kou en winter, maar dan moet er wel een halve meter sneeuw bijliggen en die lag er woensdag niet.“

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt