Huis onbewoonbaar na zware zolderbrand, bewoners krijgen voorlopig onderdak in chalet: “Schade is groot”

Varsenare brand .© jve

Jabbeke -

In Varsenare vond er donderdagmiddag een zware woningbrand plaats. Iets voor 14 uur steeg er een zware rookpluim uit een alleenstaand huis in de Kerkebeekstraat. De zolder is uitgebrand, de woning is onbewoonbaar. “Er was gelukkig niemand aanwezig”, aldus burgemeester Frank Casteleyn.

Junior Verbeeke

De brandweer had een uur de handen vol met een woningbrand in de Kerkebeekstraat in Varsenare, een deelgemeente van Jabbeke. Net voor 14 uur kregen de hulpdiensten daar een melding van zware rookontwikkeling en een uitslaande brand. (Lees verder onder de video’s)

© jve

© jve

© jve

De situatie bleek ernstig: meteen werd er een perimeter ingesteld door de politie. “Niemand raakte gewond”, zegt Frank Casteleyn (CD&V), burgemeester van Jabbeke. “Maar de schade is groot. De zolder brandde uit en er is ook veel water- en rookschade.”

De brand zou ontstaan zijn in een slaapkamer volgens een lid van de familie. Naar de exacte oorzaak van de brand is het nog gissen, een brandexpert kwam nog ter plaatse.

Evacuatie

Verschillende buurtbewoners werden geëvacueerd, andere mensen die net thuis kwamen mochten een tijdje niet naar hun woning.

“De brand is ondertussen volledig onder controle”, zegt de burgemeester. Dat was een klein uur nadat de hulpdiensten verwittigd werden.

Op het moment van de brand was er niemand aanwezig in het huis. “De vijf bewoners zijn natuurlijk aangedaan. We gaan ze onderdak bieden in een gemeubelde chalet op het Klein Strand in Jabbeke”, aldus Casteleyn.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt