Heerlijk Zoersel betreurt nieuwe locatie Bpost aan Kapellei door parkeerschaarste

© tt

Sint-Antonius (Zoersel) -

Raadslid Cindy Van Paesschen (Heerlijk Zoersel) maakt zich zorgen over het gebrek aan parkeerplaatsen aan het nieuw postkantoor van Bpost op de Kapellei in Sint-Antonius. Dat is op 11 januari van de Kerkhoflei naar het gebouw van de vroegere babyspeciaalzaak Baby-Lux verhuisd.

Cindy Van Paesschen vroeg tijdens de jongste gemeenteraad of de gemeente geen parkeerplaats voor mensen met een handicap kan voorzien in de nabijheid van het nieuw postkantoor. Ook voor mensen die pakjes komen brengen of ophalen zou de nieuwe locatie geen verbetering zijn. Volgens schepen van Ondernemen Olivier Rul (Open Vld) kreeg de gemeente anderhalf jaar geleden van Bpost de melding dat het huurcontract van het postgebouw op de Kerkhoflei afliep. Bpost vroeg of de gemeente alternatieve locaties wist. “We hebben dan enkele suggesties gedaan, zeker omdat we willen dat Bpost in het dorpscentrum aanwezig blijft, wat niet in alle gemeenten nog het geval is. Bpost zelf vond de optie van de vroegere Baby-Lux het meest interessant, vermits er nog een magazijn aan de achterzijde is. Maar wij hebben daar als gemeente uiteindelijk niets aan te zeggen, Bpost maakt die keuze zelf.”

Volgens schepen Rul die er zelf al een aangetekende zending moest afhalen, valt het nog mee met dat parkeergebrek. “Aan de overzijde is er altijd nog wel plaats om te parkeren.” Katrien Schryvers (CD&V), schepen voor Sociale Zaken en Welzijn, wil wel bekijken of er iets mogelijk is qua parkeerplaats voor mensen met een beperking. Maar zij vreest dat zulke zijdelingse parkeerstroken langs een rijweg sowieso te smal gaan zijn om een volwaardige parkeerplaats voor gehandicapten te maken die wettelijk in orde is. kma

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt