Stad denkt aan betalend parkeren in ziekenhuisbuurt

© fdv

Ronse -

Om de parkeerproblematiek in de omgeving van AZ Glorieux aan te pakken, ziet het stadsbestuur van Ronse heil in het invoeren van betalend parkeren. De buurt had al langer klachten over de te hoge parkeerdruk, maar ook de bezoekers van het ziekenhuis waren niet tevreden.

Fernand De Vos

“Een blauwe zone installeren zou vermoedelijk te weinig effect hebben, omdat de meeste bezoekers van het ziekenhuis toch minder dan twee uur parkeren”, klinkt het op de mobiliteitsdienst van de stad. Door betalend parkeren in te voeren, zullen de bewoners hun wagen alleen nog maar kwijt kunnen in de eigen straat, aangezien in betalende zones maar één bewonerskaart kan verkregen worden, aan 65 euro per jaar. Een eventuele tweede wagen moet buiten de betalende zone geparkeerd worden.

Vooraleer er een definitieve beslissing valt, wil het stadsbestuur graag de mening kennen van de bewoners. In een enquête kunnen zij aangeven of ze voor of tegen betaald parkeren zijn en ook opmerkingen formuleren. De brieven vallen deze week in de bus, antwoorden kan tot eind februari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten