voetbal 1ste provinciale  SC Out-Hoegaarden

Björn Van Passel verlaat Aarschot en traint volgend seizoen Out-Hoegaarden: “Hij heeft een duidelijke visie en staat voor aanvallend voetbal”

Björn Van Passel legde al een heel parcours af.© gmd

Hoegaarden -

Björn Van Passel (46) uit Rotselaar is vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van SC Out-Hoegaarden. Hij neemt bij de eersteprovincialer het sportieve roer over van Mathias Vrebosch, die naar AC Betekom vertrekt. Van Passel doet het huidige seizoen nog uit bij tweedeprovincialer SC Aarschot.

Stefan Van de Weyer

“Met Björn Van Passel haalt Out-Hoegaarden een trainer binnen die voor aanvallend voetbal staat en bovendien over vele jaren ervaring beschikt”, zegt Siegi Hendrickx, woordvoerder van Out-Hoegaarden. “Voor zijn aanstelling bij Aarschot was hij al hoofdcoach bij onder andere Herent, Wezemaal en Haasrode. Hij zette wel wat neer, bij Herent bracht hij, met een jong team, de jacht naar de promotie naar tweede provinciale tot een goed einde. Wij verwelkomen Björn in de SC Out-Hoegaarden-familie.”

“Het huidige seizoen is en blijft ook belangrijk”

“Met hem willen we onze manier van handelen verder zetten, die bestaat er ook in dat jonge spelers vanuit onze tweede ploeg in derde provinciale aan het A-team worden toegevoegd. Uiteraard kunnen er jaarlijks geen 7 of 8 spelers doorstromen, naar volgend seizoen toe moeten dat er 2 tot 3 zijn.”

Bjorn Van Passel overwoog lang de overstap van Aarschot naar Hoegaarden en koos uiteindelijk toch voor groen-wit.

“We kennen Björn al lang, al van bij Wezemaal stond hij op onze shortlist. Ook bij Aarschot heeft hij vorig jaar in het tweede seizoensgedeelte een sterk parcours neergezet. Hij ontwikkelde een duidelijke visie door de loop van de jaren heen.”

De broer van Björn, Nico Van Passel, volgt hem naar SCOH als assistent-trainer en vervangt Nico Van Roost die Mathias Vrebosch vergezelt naar Betekom.

“Het huidige seizoen is en blijft ook belangrijk, we hebben nog twaalf duels voor de boeg om de redding te bewerkstelligen. We staan vier punten boven de gevarenzone”, besluit Siegi Hendrickx.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten