Drugskoerier die na verhoor de benen nam krijgt drie jaar cel: “Er stak zelfs cannabis in zijn onderbroek”

© blg

Oudenburg -

Een 26-jarige Nederlander heeft voor de Brugse rechtbank drie jaar cel gekregen, waarvan achttien maanden effectief, voor zijn rol als drugskoerier.

Arne Franck

Op 7 juli trof de douane tijdens een controle op de E40 in Oudenburg 626 gram cannabis en vijf gram amfetamines aan in de wagen van Fouad E. “Er stak zelfs cannabis in zijn onderbroek”, verduidelijkte procureur Mike Vanneste. Na zijn verhoor bij de onderzoeksrechter wist E. zich los te rukken en vluchtte hij de Brugse binnenstad in. Niet veel later kon de man terug geklist worden in Verbrand Nieuwland.

Patserfoto’s

In zijn verhoor beweerde E. dat hij door een vriend was geronseld om tegen betaling drugs naar Oostende te brengen. De Nederlander, die in zijn thuisland al zeven veroordelingen opliep, beweerde dat het de eerste keer was. Maar volgens Vanneste wees het onderzoek uit dat hij op geregelde tijdstippen transporten uitvoerde voor een bende. “Op zijn gsm stonden trouwens van die typische patserfoto’s met bankbiljetten, drugs en een pistool”, sneerde hij.

De advocaat van E. drong aan op een straf met uitstel. “Mijn cliënt blijft erbij dat hij slechts één rit deed”, pleitte meester Mathieu Langerock. “Hij had geld nodig. Hij maakt zeker geen deel uit van een bende en heeft veel spijt.” De rechtbank volgde donderdag de stelling van meester Langerock en zag enkel bewijs voor de feiten van 7 juli. Voor bendevorming werd E. vrijgesproken.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt