Inbreker verstopt zich in vals plafond van Delhaize, maar valt naar beneden wanneer politie winkel doorzoekt

Twee inbrekers hadden het donderdag in de vroege ochtend op de sigaretten gemunt van de Proxy Delhaize op de Bruul in het Oost-Vlaamse Haaltert. Door het stille alarm was de politie echter snel ter plekke en één van de verdachten kon al snel worden ingerekend. De tweede inbreker had zich verstopt in het vals plafond van het filiaal, maar hij viel naar beneden op het moment dat de agenten de winkel doorzochten. “Het is ook de eerste keer dat we dat meemaken”, aldus Frederik Vercruyssen, de uitbater van de supermarkt. “De schade valt gelukkig nog mee.”

De uitbater van de winkel werd meteen nadat het stil alarm werd geactiveerd verwittigd en kwam ter plaatse. “Ondertussen was ook de politie al gealarmeerd. Zolang zij de winkel aan het doorzoeken waren, mocht ik zelf niet binnen”, zegt Frederik. De daders hadden hun zinnen gezet op de sigaretten. “Het is de eerste keer dat ik zoiets hier meemaak. Ik ben hier nu twee jaar zaakvoerder en eigenlijk gebeurt hier niet zoveel. In een winkel in Gent waar ik vroeger actief was had ik wel al eens een poging tot diefstal meegemaakt.”

De politie kon de daders uiteindelijk allebei arresteren. “De schade aan het plafond viel gelukkig goed mee en is intussen zelfs al hersteld. We hopen natuurlijk dat dit niet nog eens gebeurt. Ik ben intussen ook bezig met een officiële klacht tegen de daders”, besluit uitbater Frederik.(pjv/bsb)

MEER VIDEO
Aangeboden door onze partners
AANGERADEN

Hoofdpunten