Voetbal eerste provinciale DT Borsbeke

Yentel Van Keer (DT Borsbeke) kiest voor stap hogerop bij KFC Merelbeke: “Ben ambitieus en wilde niet gekluisterd blijven in eerste provinciale”

Yentel Van Keer wil nog een straffe terugronde neerzetten: “Met Borsbeke wil ik ook zonder licentie zo hoog mogelijk eindigen.”© Gregory Van Gansen

Borsbeke -

Na een lange nek-aan-nekrace werd de titelstrijd vorig jaar in tweede provinciale tussen DT Borsbeke en SV Zottegem op de slotdag in een rechtstreeks duel in het voordeel van de Zebra’s beslecht. Zaterdag treffen beide teams elkaar opnieuw in het Vredesstadion en dat doet wel een belletje rinkelen bij Yentel Van Keer (22).

Wim Redant

Promovendus Borsbeke overtrof dit seizoen de stoutste verwachtingen en staat na achttien speeldagen derde op één punt van het leidersduo KSK Beveren-KVV Sint-Denijssport nadat eerder ook al de eerste periodetitel werd veroverd. De keerzijde van de medaille is wel dat het bestuur van Borsbeke de beslissing nam om geen licentie aan te vragen voor derde afdeling, waardoor de Zebra’s voor een symbolische titel strijden. “Het bestuur communiceerde eerlijk en open over die beslissing. Blijkbaar rezen er praktische problemen en wilde de club zich ook op financieel vlak op geen te gladde wegen begeven. Ik accepteer die stelling, maar ze speelde wel een rol bij mijn keuze om naar KFC Merelbeke te trekken”, bekent Van Keer, die als defensieve middenvelder aan een sterk seizoen bezig is. “Ik ben ambitieus en wilde niet gekluisterd blijven in eerste provinciale. Het is ook wel jammer dat we straks niet kunnen deelnemen aan de eindronde, terwijl we dat eindrondeticket toch afgedwongen hebben. We draaien sowieso een mooi seizoen met Borsbeke. Officieel werd het behoud voorop gesteld als doelstelling, maar we beschikken over een sterke kern waarmee we toch wel aan de linkerkolom dachten.”

In geheugen gegrift

De Nieuwerkerkenaar studeert Bio-Medische Wetenschappen aan de Gentse universiteit en wil Borsbeke in schoonheid te verlaten. “Op de posities zes en acht probeer ik er mijn beste beentje voor te zetten. Op KSK Grembergen trokken we vorige week aan het langste eind, maar evident was dat niet. De staartploegen roeren zich en in onze reeks kan je overal averij oplopen. De komst van Zottegem zorgt voor een flashback. De titelmatch van vorig seizoen staat voor eeuwig in mijn geheugen gegrift. Een mooier scenario kan ik me niet inbeelden. In mijn eerste jaar als basisspeler streden we op de slotdag van de competitie voor de titel in een rechtstreeks duel met de rivaal en dat voor 2.600 kijkers. Misschien speel ik wel nooit meer voor zo veel kijkers.”

Van Keer kijkt al uit naar volgend seizoen. “Merelbeke is bezig met de aanleg van een nieuw complex. Vooral de wedstrijd tegen Aalst zou een nieuw hoogtepunt vormen. Als kind doorliep ik de jeugdrangen van Eendracht Aalst en woonde toen als supporter alle thuiswedstrijden bij in het Pierre Cornelisstadion. Met Borsbeke wil ik ook zonder licentie zo hoog mogelijk eindigen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten