Voetbal 3de provinciale C KSK Zingem - KFC Petegem Aan Schelde: 5-0

Sepp Vervust wil met KSK Zingem poort naar tweede provinciale openbeuken: “Wedstrijden tegen Sparta Bevere en VV Horebeke zijn cruciaal”

Kacper Juras probeert de bal nog weg te werken met KSK Zingem-speler Sepp Vervust op zijn hielen.© Geert De Rycke

Zingem -

KSK Zingem stuurde KFC Petegem Aan Schelde woensdagavond met lege handen (5-0) huiswaarts. Sepp Vervust scoorde drie keer en dikte zijn seizoentotaal tot veertien goals aan. De andere twee doelpunten nam Luka Van Den Heede voor zijn rekening. Zaterdagavond zakt VC Sparta Bevere naar Zingem af. Een week later komt VV Horebeke op bezoek.

Freddy De Geest

Na een halfuur liet woensdagavond niets vermoeden dat Petegem met forfaitcijfers zou worden afgetroefd. “Wie zich blindstaart op de cijfers zou denken dat het een gemakkelijke zege was”, doet Vervust zijn verhaal. “Aan de rust was het 3-0, maar toch hebben we in het vierde kwartier nog eens doorgeduwd om de bezoekers niet in de wedstrijd te laten komen. Drie keer scoren blijft leuk. De ploegmaats weten me steeds beter te vinden en dat opent perspectieven voor het vervolg”, zegt Vervust (35), die in Zingem neerstreek nadat hij eerder voor KRC Gent, KFC Merelbeke, KSC Dikkelvenne, De Pinte, KAV Dendermonde, KVV Windeke en Burst voetbalde.

“Mijn voetbalcarrière met een promotie naar tweede provinciale afsluiten, zou heel mooi zijn”, toont Vervust zich nog ambitieus. “De cruciale wedstrijden, met een eindrondeticket als inzet, komen er nu aan. Zaterdagavond moeten we tegen Sparta Bevere de positieve lijn doortrekken, willen we de niet geringe ambities niet hypothekeren. Een week later is Horebeke aan de beurt. Na die twee wedstrijden zullen we weten waar we staan. Woensdag speelden we een collectief sterke prestatie en daar moeten we vertrouwen uit putten om tegen Bevere de punten thuis te houden. Bij hen verloren we met 3-1, maar er zat meer in. We spelen nog zeven keer voor eigen volk en vijf keer buitenshuis. Het zal in Zingem moeten gebeuren.”

Klaar voor de toppers

Sportief verantwoordelijke Norbert Vanaelst steekt de ambitie van KSK Zingem niet onder stoelen of banken. “We willen naar tweede provinciale. Als het via de eindronde moet, dan moet het maar. Al weet ik beter dan gelijk wie dat je in de nacompetitie ook wat geluk moet hebben. Tref je een ploeg die de neus optrekt voor promotie, dan heb je geluk. Wij botsten vorig seizoen op KVV Schelde. Die ploeg was een klasse te sterk. Na twee overwinningen op rij zijn we klaar voor de komst van de toppers. Op het einde van de vorige jaargang speelden we in vier van vijf wedstrijden gelijk en daar schiet je niets mee op. We begonnen na Nieuwjaar met een puntendeling op Deftinge (1-1). Tegen FC Kluisbergen (0-3) en Petegem a/d Schelde (5-0) hebben we aangetoond dat we klaar zijn om vol overgave te strijden voor de eindrondetickets. Zoals het er nu naar uitziet, strijden VV Volkegem en VV Horebeke voor de titel en wordt het spannend voor de dichtste ereplaatsen welke uitzicht bieden op de eindronde.”

Aangeboden door onze partners