Wielrennen  Elite Vrouwen  Belco-Van Eyck/De Sprinters Malderen

Lies De Vleminck opgelucht dat ze voortaan in de volgwagen zit en niet langer in het peloton rijdt: “Ik bracht niet alleen mezelf, maar ook andere rensters in gevaar door mijn angst voor valpartijen”

Het team Belco-Van Eyck waarmee Lies De Vleminck succesvol hoopt te zijn.© Geert Tresignie

Merchtem -

De Peizegemse Lies De Vleminck (36) maakt niet langer deel uit van het wielerpeloton als renster, maar ze blijft er als ploegleider wel nauw mee verbonden. In het onderwijs vervult ze een ondersteunende rol voor kinderen met leerproblemen. In het peloton wil De Vleminck De Sprinters Malderen naar goede resultaten sturen.

Wim Redant

Onder de vlag van Belco-Van Eyck werd in Steenhuffel de traditieclub De Sprinters Malderen voorgesteld.

“We steken van wal met een fel vernieuwde ploeg”, vertelt Lies De Vleminck. “Enkele rensters gaven er de brui aan, terwijl ook een paar rensters naar een ander team verkasten. Met Marieke Meert hielden we onze kopvrouw wel aan boord, ondanks de interesse van meerdere teams die haar een profcontract aanboden. Marieke tekende vorig jaar niet enkel voor een handvol overwinningen, maar behaalde ook een resem ereplaatsen. We verwachten dat onze renster uit Denderbelle nog een nieuwe sprong voorwaarts kan maken.”

“Met Jessy Druyts haalden we ook de Antwerpse kampioen naar onze stal. Zij is één van de meisjes van de wielerdynastie-Druyts en brengt veel ervaring mee. Bij de begeleiding van onze jonge rensters als Jente Van Lommel, Kato Heremans en Silke Dauwe kan Druyts als een soort wegkapitein een belangrijke rol spelen. Met de ervaren Zemstse Kim Knaeps hielden we ook de Vlaams-Brabantse tijdritkampioen aan boord. De Genkse Valerie Jenaer kroonde zich tot Belgisch kampioen in de sprint en wil op de 500 meter naar de Olympische Spelen in Parijs. Zij focust louter op de piste en zal niet op de weg aantreden.”

Brussel-Opwijk en de GP Oetingen

De Vleminck wil zich dit jaar vooral richten op de Women Cycling Series.

“De Women Cycling Series bestaat uit acht wedstrijden waarbij een klassement wordt opgemaakt voor zowel de beloften als de eliterensters. Die wedstrijden worden voorbehouden voor de clubs en verleent geen startrecht aan profteams. In die koersen moeten onze rensters zich kunnen onderscheiden. We nemen ook deel aan de SKM Cycling Cup die koersen van de categorieën 1.1 en 1.2 koppelt. Die koersen bieden veeleer de kans aan onze rensters om ervaring op te doen op het hoogste vlak.”

De Vleminck fungeert voortaan als rechterhand van voorzitter Luc Steenackers.

“Ergens ben ik opgelucht dat mijn carrière als renster erop zit. Ik debuteerde pas laat en bezat nooit de behendigheid om in een peloton te fietsen. Angst is een slechte raadgever en ik bracht niet alleen mezelf, maar ook andere rensters in gevaar door mijn angst voor valpartijen. Met Brussel-Opwijk en de GP Oetingen openen we het seizoen met mooie koersen.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt