Vrouwenvoetbal 1ste Provinciale  VV Kester-Gooik

Raymond Loose van Super League naar eerste provinciale: “Ook Kester-Gooik werkt met videoanalist”

Raymond Loose werkte bij Aalst op het hoogste niveau.© Gregoy Van Gansen

Gooik -

Het gaat de vrouwen van Kester-Gooik voor de wind met een tweede plaats in het klassement en een halve finale in de beker van Vlaams-Brabant. Overijsenaar Raymond Loose (52) ruilde een plaats in de dug-out in de Super League in voor eentje in eerste provinciale, maar de politieman in de Druivenstreek moppert niet.

Wim Redant

Na een 0-8-zege op Wolvertem-Merchtem B wacht de vrouwen van Kester-Gooik een vrij weekend waarna Leeuw-Brucom op bezoek komt. Raymond Loose strijdt met zijn team nog op twee fronten, maar ziet al een addertje onder het gras.

“We trekken op 19 februari in het kader van de Beker van Vlaams-Brabant naar Boutersem waar we in de competitie met 0-4 wonnen. In de beker kan het evenwel alle kanten uit en zie je wel vaker vreemde wendingen”, vertelt Loose. “We speelden dit seizoen onze bekermatchen op verplaatsing wat vervelend is voor onze thuisaanhang. De bekertrip valt bovendien samen met het Aalsterse carnaval waardoor onze aanvoerder Lauren Godart en Naomi De Wolf verstek geven. Enkele andere meisjes schermen al met plannen over een reis naar een skistation. Ik reken wel stilaan op de terugkeer van Els Glorieux die we overnamen van White Star Woluwe. Na een knieoperatie pikte ze opnieuw aan op training waardoor ze mogelijk haar rentree viert tegen Leeuw-Brucom.”

Doorstoten naar tweede klasse

Loose zette een forse stap terug en speelt niet langer tegen toppers als landskampioen Anderlecht en OHL, maar wel obscure duels tegen Microob Veltem en Huldenberg.

“Ach, mijn periode bij Eendracht Aalst Ladies was lang niet altijd rozengeur en zonneschijn. Het was vaak improviseren en in die omstandigheden een club runnen op het hoogste vlak was geen lachertje. De sprong van de Super League naar eerste provinciale is echt niet zo groot. Ook Kester-Gooik werkt met een videoanalist. In een samenwerking met de KBVB werd een vaste camera aangeschaft die automatisch de bal volgt en dus niet bediend moet worden door een cameraman. Alle thuiswedstrijden worden gefilmd waarna de videoanalist ons de data en de statistieken bezorgt. We moeten onze coördinator Lies Defrère bedanken voor haar onverdroten inzet en voorzitter Pascal Vandercammen die de vrouwenclub ernstig neemt en er al fors in investeerde.”

Raymond Loose wil met Kester-Gooik graag hogerop.

“We verloren in de heenronde met 0-2 van Herent en zijn sedertdien op achtervolgen aangewezen. Herent won vorig seizoen ook de beker en wordt een taaie klant, maat we proberen niettemin om een trofee binnen te rijven. De tweede klasse zal in de toekomst onder de noemer Interprovinciale gepresenteerd worden. Daar willen we zo snel mogelijk deel van uitmaken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten