Voetbal 1ste provinciale HO Veltem - KFC Herent (zaterdag 20.00u)

Kan Veltem van aanvoerder Lode Van Den Branden zaterdag eindelijk eens winnen tegen de buren van Herent? “Het wordt hoog tijd dat we eens een derby winnen dit seizoen”

Lode Van Den Branden (rechts in het groen) kopt hard over in een eerdere derby dit seizoen. Slaat hij zaterdag wel toe?© Vel

Voor de derde keer op goed anderhalve maand tijd kijken de buren van HO Veltem en KFC Herent elkaar in de ogen. Na het 1-1-gelijkspel in Herent en de 0-1-zege van Herent in de kwartfinales van de Beker van Vlaams-Brabant hoopt Veltem zaterdagavond voor eigen volk eindelijk ook zijn slag te kunnen slaan. Beide derbyrivalen delen momenteel de tiende plaats met 21 punten.

Stefan Van De Weyer

“We hopen dat er veel fans op dit aantrekkelijke duel afkomen”, zegt Veltem-voorzitter Bart Ver Elst. “Het is de derde keer op korte tijd dat we elkaar treffen, maar als bestuur en voor de supporters hopen we vurig dat we deze keer de overwinning kunnen binnenhalen.”

Operatie redding

“Het is de tweede keer dat we de derby thuis spelen”, zegt Veltem-aanvoerder Lode Van Den Branden. “En ja, het is de derde keer op korte tijd dat we elkaar treffen, maar het blijft een derby, dat is altijd een wedstrijd op het scherpst van de snee. Wij zitten de laatste weken aan zeven op twaalf, Herent doet met negen op twaalf nog ietsje beter. Tot nu toe wonnen we nog niet tegen Herent, hoog tijd om daar verandering in te brengen. We trainden deze week alvast heel scherp. Met die gedeelde tiende plaats staan we allebei amper twee punten boven de gevarenzone, we kunnen de punten dus allebei goed gebruiken. Zoals de zaken er nu voorstaan, zakken er straks vijf ploegen uit eerste provinciale. Het wordt dus nog een pittige strijd. Herent is een team dat goed op elkaar is ingespeeld en heeft de punten dus ook meer dan nodig. Vooral hun spits Pieter Taveirne raakt stilaan in vorm. Wees gerust, het zal zaterdag spannend worden.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten