Vandaag is het Remco-tijd in San Juan, dat beseft ook Evenepoel zelf: “Het zal belangrijk zijn om het hoofd erbij te houden”

© BELGA

Vandaag staat in San Juan de koninginnenrit op het programma met aankomst boven op de Alto de Colorado. Voor Remco Evenepoel zowat de enige etappe om zijn benen eens echt te laten spreken in deze Argentijnse rittenwedstrijd.

Stijn Joris

“Het is een test, maar eentje zonder druk voor een resultaat”, zegt de wereldkampioen. “In 2019 is er op de Colorado een verschil gemaakt doordat er twijfel in het peloton sloop en er op de verrassing gespeeld werd, maar dat is in mijn geval nogal moeilijk. Misschien kan ik gokken en in de laatste 4 kilometer vol gaan. We weten wie we in het oog moeten houden, dat is gelukkig het makkelijke. Ineos gaat iets ondernemen, Medellin (met Sevilla en Lopez red.) is hier ook sterk, het is ook opletten voor de mannen van Movistar en iemand zoals Higuita van Bora, hij is mijn dark horse omdat het Colombiaans kampioenschap voor de deur staat.”

“Het wordt een lange klim van meer dan een uur en het zal belangrijk zijn om het hoofd erbij te houden. Anders gaan de benen het ook laten afweten. Het wordt interessant om eens te zien wat ik al waard ben op een inspanning aan 100 procent gedurende 5 à 10 minuten. Ik ben zeker nog niet top, maar dat is ook allesbehalve de bedoeling. Pas over drie maanden moet ik er staan, maar het is interessant om nu al eens te kijken waar ik nog aan moet werken.”

Etappe 5 is niets meer of minder dan dé koninginnenetappe van deze ronde: 173,7 kilometer, met start in San Juan en aankomst op de Alto del Colorado. Vanaf de start op op Plaza de Chimbas gaat het via de National Route 40 naar de Alto del Colorado, een slotklim op 2.565 meter hoogte. Onderweg wachten al enkele beklimmingen maar alles zal worden beslist op die slotklim van net geen 19 kilometer aan 4,4 stijgingsprecentage gemiddeld. Wie hier wint, steekt meer dan één hand uit naar de eindzege. De aankomst wordt omstreeks 23u30 verwacht, Belgische tijd.

Aangeboden door onze partners