Vijf agenten vervolgd voor dood van zwarte man bij verkeerscontrole in Memphis

© AP

Vijf oud-politieagenten uit Memphis worden vervolgd voor de dood van een 29-jarige zwarte Amerikaan. Tyre Nichols werd op 7 januari aangehouden wegens roekeloos rijden en zou door de agenten zwaar zijn mishandeld. Hij overleed drie dagen later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. De agenten zijn intussen ontslagen.

Nichols werd volgens justitie door agenten benaderd, waarna hij te voet op de vlucht sloeg. De mishandeling zou daarna hebben plaatsgevonden. Als de agenten worden veroordeeld kunnen zij een celstraf krijgen van 15 tot 60 jaar. Ook worden ze verdacht van zware mishandeling, vrijheidsberoving en wangedrag door een ambtenaar.

De vijf agenten, die net als Nichols zwart zijn, werden vorige week al ontslagen door de politie na een eerste onderzoek. Politiecommissaris Cerelyn Davis noemde het incident: “Gruwelijk, roekeloos en inhumaan.”

De familie van Nichols heeft de beelden van de feiten begin deze week gezien. Daarop zou te zien zijn hoe de agenten Nichols meermaals hard slaan.

LEES OOK. Zwarte man overleden na verkeerscontrole in Verenigde Staten: vijf agenten ontslagen wegens buitensporig geweld

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten