Voetbal 2de afdeling VV A KVK Westhoek

Maxence Dannel probeert KVK Westhoek met clean sheets aan punten te helpen: “Twee goede keepers is geen overbodige luxe”

© VDB / Bart Vandenbroucke

KVK Westhoek pakte vorig weekend een zwaarbevochten puntje tegen RC Gent. Doelman Maxence Dannel hield nog eens de nul en dat was geleden van 16 oktober, toen het tegen Harelbeke ook 0-0 werd. Het was zijn derde clean sheet van het seizoen. Lukt dat zondag tegen Brakel opnieuw, dan zit er misschien nog eens een overwinning in, want dat is ook al van 30 oktober geleden.

Koen Verdruye

Maxence Dannel (28) speelt exact één jaar bij Westhoek. Hij vertrok destijds bij het zieltogende La Louvière en had mee een aandeel in het behoud van Westhoek. De komst van Gilles Vercruysse stond toen al vast, maar Dannel bleef en ging de concurrentiestrijd aan. Hij verloor die, want Vercruysse mocht starten aan de competitie, tot hij op de tweede speeldag een schouderblessure opliep. Dannel nam over, deed het goed en bleef staan, tot Westhoek op 20 november de boot inging tegen Aalst. De 0-5-nederlaag werd Dannel fataal. “We beslisten toen om Gilles Vercruysse weer vijf matchen de kans te geven”, aldus trainer Bruno Debo.

Vercruysse deed het niet onaardig en scoorde zelfs de gelijkmaker tegen Jong Cercle (2-2), maar twee weken later ging het zwaar mis tegen Gullegem (0-5). In de vooruitgeschoven match tegen Dikkelvenne bleef Vercruysse nog staan, maar na Nieuwjaar nam Dannel weer over. Tegen Lokeren-Temse speelde Dannel een prima partij, maar de Ieperlingen verloren met 0-2. Vorige zaterdag pakte men dus een puntje op RC Gent. “Ik hoop dat we nu weer vertrokken zijn, want er is alvast kwaliteit genoeg om te overleven”, zegt Dannel. “We hebben moeilijke weken achter de rug. We hadden af te rekenen met blessures en het vertrouwen verdween uit de ploeg. In de winterstop is er gepraat en hard gewerkt. Ik denk dat we een goede tweede ronde kunnen spelen.”

Dat kan met een versterkte defensie, want Westhoek haalde vorige week nog Maxime Thiel weg bij de noodlijdende eerstenationaler Rupel Boom. “Thiel is een linksvoetige verdediger en daar konden we nog iemand gebruiken voor het geval er iets zou gebeuren”, aldus Bruno Debo. “Hij moet complementair zijn met Mahieu en is ook een wapen op stilstaande fases.”

Er breken nu wel belangrijke, zeg maar cruciale weken aan. Intussen zijn ook de gesprekken met de spelers begonnen. “Daar was wat onzekerheid en ongerustheid over”, geeft Maxence Dannel toe. “We hoorden niks en dat is niet goed, want iedereen wil weten waar hij aan toe is. Ikzelf ook. Ik werk in Lille, maar kwam in de regio wonen en het bevalt mij. Daarom is het goed dat de gesprekken nu effectief begonnen zijn. Ik zou graag blijven, want ik voel mij hier goed. En het is belangrijk dat er twee goede keepers zijn, want dat is zeker geen overbodige luxe.”

Dewaegemaeker komt over van Winkel

Na Maxime Thiel (Rupel Boom) realiseerde KVK Westhoek deze week nog een tweede wintertransfer. De tweedenationaler bereikte een overeenkomst met eerstenationaler Winkel Sport over Dirk-Jan Sasha Dewaegemaeker. De spits stapt per direct over naar Ieper, waar hij een niet-amateurcontract tekende. Donderdag nam hij afscheid van Winkel, vrijdag traint hij een eerste keer mee met Westhoek, waar hij met Liam Prez en Jarne Jodts twee vrienden uit het verleden terugvindt. Dewaegemaeker was eerder succesvol bij Menen en Zwevezele, maar hij kon zich een reeks hoger bij Winkel minder manifesteren en wilde weg.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt