Maanrock blijft drie dagen duren, Bart Peeters van de partij

Archiefbeeld© Joris Herregods

Het gratis stadsfestival Maanrock in Mechelen zal ook dit jaar drie dagen duren op het hoofdpodium op de Grote Markt. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Het experiment met een extra volwaardige festivaldag op vrijdag voor de 25ste verjaardag vorig jaar krijgt dus een verlengstuk. Bart Peeters wordt dit jaar de headliner op vrijdag.

jvhBron: BELGA

Maanrock bestond ook voorheen eigenlijk al uit drie dagen festival, maar op vrijdag was er enkel op de zijpodia al iets te beleven. Dat ook het hoofdpodium op vrijdag al opende, bleek vorig jaar echter een groot succes en wordt daarom dit jaar herhaald. Het zou bovendien gaan om een definitieve beslissing voor alle volgende edities.

“Vrijdag is eigenlijk een ideale dag om naar Maanrock af te zakken”, meent Kristof Calvo, voorzitter van organisator Mechelen Feest. “Je kan de werkweek feestend afsluiten en je dan rustig klaarmaken voor de volgende Maanrock-dag. Ook voor de horeca is die extra dag Grote Markt een goede zaak. Dat bleek vorig al.”

Bart Peeters zal alvast als headliner op het hoofdpodium staan op vrijdag. De rest van de affiche wordt binnenkort onthuld. Het festival vindt plaats van 25 tot 27 augustus.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten