Afvoeren van “te woke” woordvoerders van M&M’s blijkt mediastunt

Het verdwijnen van de bekende woordvoerders-in-snoepvorm van M&M’s blijkt een mediastunt, in het kader van de Super Bowl. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.

jvhBron: BELGA

Het verdwijnen van de gekleurde woordvoerders was eerder deze week nog een heel klein beetje “wereldnieuws”. De personages in de vorm van de chocoladesnoepjes liggen al langer onder vuur bij een deel van de politieke rechterzijde in de Verenigde Staten, die ze te gepolitiseerd noemden: de lancering van een nieuwe paarse woordvoerster zou namelijk “te woke” zijn geweest. Het bedrijf kondigde daarop aan zijn personages tot nader order op non-actief te zetten, en in een nieuwe reclamecampagne te zullen vervangen door de Amerikaanse comédienne en actrice Maya Rudolph. 

Maar vrijdag erkent het bedrijf dat dit alles deel uitmaakt van een uitgebreide campagne, in de aanloop naar de Super Bowl op zondag 12 februari. Die NFL-finale is traditioneel het best bekeken televisie-evenement van het jaar in de VS. De ontknoping van de campagne zal daar bekendgemaakt worden, klinkt het. “Zowel de vernieuwde personages, als zij die het afgelopen jaar gelanceerd zijn, zijn en blijven de officiële woordvoerders van het merk.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten