Triatlon

Leuvense Tine Deckers wordt nieuwe triatlonbondscoach: “Voor mij is dit een droom die uitkomt

Tine Deckers won in haar carrière liefst vijfmaal de Ironman van Nice.© BELGA

Na een lange succesvolle carrière als triatleet staat Tine Deckers voor een nieuwe uitdaging. Ze is sinds deze week bondscoach van de Belgian Hammers, de Belgische triatlonploeg. “De olympische triatleten ondersteunen, zowel op logistiek als op menselijk vlak, is voor mij echt een droom die uitkomt”, klinkt het enthousiast bij de 44-jarige Leuvense.

Willy Goossens

Na al die jaren kan Deckers een aardig palmares voorleggen. Zo schreef ze liefst vijfmaal de Ironman van Nice op haar naam. Daarenboven nam ze zesmaal met succes deel aan het WK in Hawaï. In 2019 was de loodzware triatlon van Embrun haar allerlaatste wedstrijd. “Het was eigenlijk de bedoeling om het jaar daarop in schoonheid af te sluiten op Lanzarote, waarna ik in Geraardsbergen zou afscheidnemen van het Belgische publiek”, zegt Deckers. “Maar daar dacht corona jammer genoeg anders over. Ik heb toen nog enkele jaren als leerkracht lichamelijke opvoeding lesgegeven in het Leuvense Sancta Maria-Instituut, maar heb het triatlon op geen enkel moment losgelaten.”

Haar eigen carrière was dan wel voorbij, Deckers was heel gedreven om haar jarenlange ervaring door te geven aan de leden van het Marmotta Team. “In de Sportoase was ik op iedere training aanwezig. Daarnaast ging ik aan de slag als personal coach, waarbij ik vooral mensen met psychische en medische problemen begeleidde. Toen ik toevallig de vacature van bondscoach vernam, heb ik geen moment getwijfeld. Die aanbieding leek me echt op het lijf geschreven. Ik had nog nooit in mijn leven voor een of andere job gesolliciteerd, maar ik besefte dat dit echt mijn ding was.”

Debuut begin maart

En zo heeft Deckers plots negen topatleten onder haar hoede, onder wie Jolien Vermeylen en Claire Michel. “Ik zal die met hart en ziel begeleiden in hun doel om de Spelen van Parijs 2024 te bereiken. Enkele van hen trainen vooral in het buitenland, maar het zal mijn rol zijn om zowel op logistiek als op menselijk vlak alle nodige steun te bieden. Ook de gemengde aflossingsploeg zit nu onder mijn hoede. Hoe dan ook wil ik die opdracht met dezelfde motivatie en gedrevenheid als tijdens mijn eigen carrière uitvoeren. De allereerste wedstrijd komt er begin maart aan in Abu Dhabi. Ik kijk er echt naar uit.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten