‘The Simpsons’ blijven doorgaan: nog zeker twee seizoenen in de maak

Er lijkt maar geen einde te komen aan de Amerikaanse animatiereeks The Simpsons. De makers kregen zopas te horen dat ze nog eens twee jaargangen mogen maken.

Tom Vets

Deze verlenging betekent alweer het 35ste en 36ste seizoen voor The Simpsons, een serie die al meer dan dertig jaar op televisie te zien is. De reeks heeft dan ook het record van langstlopende gescripte serie in de geschiedenis van de Amerikaanse televisie.

De serie van bedenker Matt Groening ontstond in 1987. Toen waren het nog korte filmpjes van enkele minuten die onderdeel van The Tracey Ullman show. Na drie seizoenen van dit programma was de gele familie, met maar vier vingers aan elke hand en de bizarre kapsels, zo populair dat ze een eigen programma kregen. Sinds 17 december 1989 zijn er al een kleine 800 afleveringen uitgezonden. In 1990 en 1991 won The Simpsons een Emmy Award voor beste animatieprogramma, en de reeks slaat wereldwijd aan. Door de geschiedenis heen is ook gebleken dat de personages soms opvallende uitspraken doen over gebeurtenissen die later werkelijkheid werden.

Er is niet alleen goed nieuws voor de kijkers van The Simpsons. Ook de animatiereeksen Bob’s Burgers en Family guy krijgen elk een verlenging van twee jaar. Alle series worden in Amerika uitgezonden door Fox.

Aangeboden door onze partners

Lees ook