Oude cast doet mee aan ‘Ghostbusters’-vervolg

© Photo12 via AFP

Twee jaar geleden maakte de populaire jaren 80-film ‘Ghostbusters’ een geslaagde doorstart in de bioscoop. Blijkt dat er nu nog een vervolg komt, met een aantal vertrouwde gezichten.

Tom Vets

Een aantal acteurs uit de originele Ghostbusters-films keert terug in dat nieuwe deel. Het gaat om Bill Murray, Dan Aykroyd en Sigourney Weaver die allen een aandeel hebben in Ghostbusters Afterlife II. De sequel zal zich grotendeels in New York afspelen, waar de oorspronkelijke succesfilms zich ook afspeelden.

De eerste Afterlife-film was een vervolg op de twee films uit de jaren tachtig. Toen die vorig jaar geleden in de zaal kwam, bracht de film een aardige 200 miljoen dollar op, wat grotendeels ook de verwachting was. Het verhaal ging over een alleenstaande moeder en haar twee kinderen die in een klein stadje aankomen en ontdekken dat ze een connectie hebben met de originele Ghostbusters en de geheime erfenis die hun grootvader heeft achtergelaten. Op dat verhaal bouwt de nieuwe film verder die binnenkort wordt ingeblikt. Van Ghostbusters werd acht jaar geleden al een reboot gemaakt, maar dan met vrouwelijke hoofdrollen. Die film flopte echter. De nieuwe film wordt verwacht in december.

Aangeboden door onze partners