Met Nova-Rock komt er tweede open verkiezingslijst: “Nieuw en verbindend verhaal voor Rotselaar”

De initiatiefnemers van de nieuwe open lijst Nova-Rock.© if

Rotselaar -

De Rotselaarse oppositiepartijen Vooruit en Open VLD trekken samen met onafhankelijken onder de naam Nova-Rock naar de kiezer in 2024. De open verkiezingslijst wil zo de strijd aangaan met de nieuwe beweging ROX van burgemeester Jelle Wouters.

Guido Govaerts

Nova-Rock is een open verkiezingslijst in het vooruitzicht van de gemeeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Nova staat voor “nieuw” en Rock voor de “constructieve keuze” die het nieuwe project wil zijn voor de inwoners van Rotselaar, Wezemaal en Werchter.

“Nova-Rock wil een verbindend project zijn dat op een duidelijke, sociale en ongebonden wijze aan het bestuur van de gemeente wil deelnemen”, zeggen de initiatiefnemers. “Meer dan een jaar geleden vonden enkele politiek actieve en betrokken inwoners elkaar om samen een volledig nieuw en verbindend verhaal te schrijven voor onze gemeente.”

Over partijgrenzen heen

Het nieuwe project – met als ultieme doel “het beste voor Rotselaar” – werd opgestart door leden van Open VLD, Vooruit en onafhankelijken. “Beslissingen van het bestuur moeten niet in functie staan van één of andere overtuiging van een politieke partij of belangengroep. We zetten taboeloos de inwoners centraal over de partijgrenzen en individuele belangen heen”, zeggen ze bij Nova-Rock. (Lees verder onder de video)

Rotselaarse oppositiepartijen Vooruit en Open VLD trekken samen als “Nova-Rock” naar de kiezer .© ROBtvDe nieuwe open lijst wil de nadruk leggen op thema’s zoals leefbaar wonen, veilig verkeer, ondersteuning van de verenigingen en vrijwilligers, luisterbereidheid naar de ondernemers en een alert en inclusief sociaal beleid. Wie de lijst zal trekken, is nog niet duidelijk.

LEES OOK. Ook in Rotselaar kiest CD&V voor nieuwe naam: “Heel wat uitdagingen worden best lokaal, van onderuit, aangepakt”

Eerder al meldde ook CD&V dat ze een open beweging opstartte met het oog op de verkiezingen in 2024. De partij van burgemeester Jelle Wouters gaat voortaan door het leven als ROX, een open beweging voor alle inwoners.

Op 3 februari kan iedereen vanaf 19.30 uur kennismaken met Nova-Rock tijdens een drink in de foyer van Sportoase de Toren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten