Veldrijden  Junioren

Wies Nuyens wil in Besançon benen laatste keer testen voor WK: “Hoogerheide spookt toch al door mijn achterhoofd”

Wies Nuyens werd in Benidorm slechts negende. “Na een valpartij in de tweede ronde heb ik eigenlijk constant achter de feiten aangehold.”© BELGA

Na een negende plaats vorige week op de wereldbekermanche in Benidorm houdt Wies Nuyens zondag in het Franse Besançon zijn generale repetitie. Volgende week, dan is het D-day op het WK in Hoogerheide.

Wim Redant

Na een zesde plaats op het EK in Namen hoopt Nuyens volgende week in Hoogerheide natuurlijk nog beter te doen. “Zonder een lekke band had ik ook op het EK al meegespeeld voor de medailles”, zegt de junior uit Kattem. “Hopelijk blijf ik op het WK gevrijwaard van pech. De focus ligt nu nog wel op Besançon, maar in het achterhoofd spookt het WK toch al door mijn hoofd.”

Na een sterk BK bleef Nuyens vorige zondag in Benidorm met een negende plaats toch wat onder de verwachtingen. “We kregen in Benidorm een mooie omloop geserveerd, maar de koers verliep niet honderd procent zoals gepland. De benen voelden nochtans niet slecht aan en ik nam ook een goede start. In de tweede ronde kwam ik evenwel dom ten val. Nadien reed ik de snelste ronde, een stuk rapper dan de koplopers. Vooraan werd het evenwel op een lint getrokken en ik raakte nooit meer helemaal voorin. Vanaf dan holde ik achter de feiten aan. Het was dan wel een mooie omloop, maar ook wel wat tricky met gravelstroken die niet helemaal mijn ding waren. Vooral omdat die gravelstroken best onvoorspelbaar waren. Soms kreeg je grip en reed je er vlotjes door, maar soms raakte je ook helemaal vast. Ik blik niettemin met een positief gevoel terug op Benidorm, waar we een week lang uitstekend konden trainen.”

Weer dagje minder school

In Besançon verwacht iedereen een revanche van Europees kampioen Léo Bisiaux, die voor eigen volk ongetwijfeld beter wil doen dan zijn zesde plaats vorige week in Benidorm. “Ook Bisiaux kreeg in Benidorm blijkbaar geen parcours op maat geserveerd. Besançon moet ons allebei beter liggen. Ik mis vrijdag wel een schooldag, omdat we dan al vertrekken naar Frankrijk. Vorige week gaf ik ook al vijf dagen forfait op school. De cross is leuker dan school, maar ik moet de gemiste lesuren natuurlijk wel inhalen en dat is minder prettig.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten